Pörssitiedote maaliskuuta 13, 2009 01.30.00 ip. CET

Metso toimittaa kemikaalien talteenottolinjan modernisoinnin Korsnäsille Ruotsiin

Metso Oyj:n yhtiötiedote 13.3.2009 klo 13:30
 
Metso toimittaa Korsnäs AB:n sellutehtaalle Ruotsin Gävleen uuden haihduttamon sekä kahden soodakattilan tehonnostot. Tilauksen arvo on yli 20 miljoonaa euroa. Laitetoimitukset kirjataan Energia- ja ympäristöteknologian ensimmäisellä vuosineljänneksellä saamiin tilauksiin.
 
Laitoksen haihdutuskapasiteetti on 750 tonnia vettä tunnissa ja se väkevöittää sellunkeiton mustalipeän 75 prosentin kuiva-ainepitoisuuteen soodakattilassa polttoa varten.
 
Uusi haihduttamo on osa tehtaan modernisointiprojektia ja se korvaa kolme nykyistä haihdutinyksikköä. Uusi laitos lisää merkittävästi tehtaan energiatehokkuutta ja lisäksi parantaa käytettävyyttä sekä vähentää ympäristövaikutuksia. Haihduttamo otetaan käyttöön vuoden 2010 toisen neljänneksen aikana.
 
Lisäksi tehtaan kahdelle nykyiselle soodakattilalle tehdään modernisoinnit, jotta ne vastaavat uuden haihduttamon korkeampia kuiva-ainepitoisuusvaatimuksia. Molempiin soodakattiloihin tullaan asentamaan Metson ilmajärjestelmät parantamaan niiden polttotehokkuutta, ympäristövaikutuksia ja käytettävyyttä. Ensimmäisen soodakattilan käyttöönotto on vuoden 2009 toisella neljänneksellä ja toisen vuoden 2010 viimeisellä neljänneksellä. 
 
Korsnäs AB on yksi maailman johtavista primaarikuidun käyttöön perustuvien ja kulutustuotteille tarkoitettujen pakkausmateriaalien valmistajista. Tuotanto ja tuotekehitys sijaitsevat kahdella tehtaalla Ruotsissa, Gävlessä ja Frövissä. Kaikki yhtiön tuotteet on tehty uusiutuvista, metsäpohjaisista raaka-aineista.
 
Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka erikoisosaamista ovat kestävät teknologia- ja palveluratkaisut kaivos-, maarakennus-, voimantuotanto-, automaatio-, kierrätys- sekä massa- ja paperiteollisuudelle. Metso työllistää yli 29 000 osaajaa yli 50 maassa. www.metso.com
 
Lisätietoa lehdistölle antavat:
Anders Wernqvist, Manager, Sales, Capital Projects, Power-liiketoimintalinja, Metso, puh. +46 315 01054
Kari Remes, myyntijohtaja, Capital Projects, Power-liiketoimintalinja, Metso, puh. 040 709 2015
Lisätietoa sijoittajille antaa:
Johanna Sintonen, sijoittajasuhdejohtaja, Metso-konserni, puh. 020 484 3253
 
 
 
 
Metso Oyj
 
Olli Vaartimo
varatoimitusjohtaja
 
Kati Renvall
viestintäjohtaja
 
jakelu:
Nasdaq OMX Helsinki Oy
Tiedotusvälineet
www.metso.com
 

Metso in Twitter