Pörssitiedote maaliskuuta 4, 2009 11.00.00 ap. CET

Metson kaivos- ja maarakennusteknologian Suomen toimintoja koskevat yt-neuvottelut päättyivät

Metso Oyj:n lehdistötiedote 04.03.2009 klo 11:00
 
Metso on saanut päätökseen 20.1.2009 aloittamansa Suomen kaivos- ja maarakennusteknologian henkilöstöä koskevat yhteistoimintaneuvottelut Tampereella ja Helsingissä. Neuvottelut koskivat Metso Minerals Oy:n koko henkilöstöä eli noin 1 200 henkilöä.
 
Eilen päättyneissä neuvotteluissa päädyttiin ratkaisuun, jonka mukaan Metso irtisanoo 112 henkilöä. Irtisanottavista 29 on työntekijöitä ja 83 toimihenkilöitä. Irtisanomiset toteutetaan maaliskuun loppuun mennessä. Lisäksi toteutetaan lomautuksia osastoittain joko määräajaksi tai toistaiseksi työtilanteen mukaan. Lomautukset koskevat enimmillään 1 000 henkilöä.
 
Sopeuttamistarpeen aiheuttaa markkinatilanteesta johtuva tilauskannan lasku ja työn väheneminen, sekä tarve järjestellä toimintoja uudelleen. Järjestelyistä aiheutuvien kertaluonteisten kustannusten ei arvioida olevan Metson kannalta merkittäviä.
 
Metso työllistää Suomessa noin 1 300 henkilöä kaivos- ja maarakennusteknologiassa. Yhteensä Metson Suomen henkilöstömäärä on noin 9 300.
 
Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka erikoisosaamista ovat kestävät teknologia- ja palveluratkaisut kaivos-, maarakennus-, voimantuotanto-, automaatio-, kierrätys- sekä massa- ja paperiteollisuudelle. Metso työllistää yli 29 000 osaajaa yli 50 maassa. www.metso.com
 
Lisätietoa lehdistölle:
Jarmo Honkasalo, paikallisjohtaja, Tampereen tehtaat, Metso, puh. 020 484 4250
Pekka Pohjoismäki, johtaja, urakointiasiakkaat, Metso, puh. 020 484 4360
 

Metso in Twitter