Pörssitiedote huhtikuuta 20, 2009 11.00.00 ap. CET

Metso on solminut monivuotisen palvelusopimuksen AngloGold Ashantin kanssa Ghanassa

Metso-konsernin lehdistötiedote 20.4.2009 klo 11:00 paikallista aikaa
 
Metso on solminut monivuotisen palvelusopimuksen AngloGold Ashantin Tarkwasssa, Ghanassa sijaitsevan Iduapriem-kaivoksen kanssa. Sopimus käsittää Metson yhtiölle toimittaman uuden murskaus- ja seulontalaitoksen huollon ja ylläpidon johtamisen, sekä kulutus- ja varaosien toimituksen. Sopimus on allekirjoitettu toisella vuosineljänneksellä ja sen kokonaisarvo ylittää 5 miljoonaa euroa.
 
Iduapriem-kaivoksen ylläpidon johtamisen ja teknisen tuen lisäksi sopimukseen sisältyy henkilökunnan käytännön kouluttaminen. Metson kuusihenkinen huoltoteknikkotiimi tukee toimintoja murskain- ja seulontalaitoksella, jonka vuosittainen tuotantomäärä on 4,3 miljoonaa tonnia. Metso on myös sitoutunut muuntamaan sopimuksen kustannukset per tuotettu tonni (cost per ton) -palveluksi pidemmällä aikavälillä.   
 
AngloGold Ashanti on Johannesburgin pörssissä (ANG) listattu yhtiö ja maailman kolmanneksi suurin kullantuottaja. Iduapriemin lisäksi yhtiöllä on viisi muuta kaivosta Länsi-Afrikassa. Vuonna 2008 Iduapriem-kaivoksen kullantuotanto käsitti 200 000 unssia.   
 
Metso on tehnyt yli 10 vuotta läheistä yhteistyötä AngloGold Ashantin kanssa Ghanassa. "Nyt solmittu sopimus osoittaa, että palveluliiketoiminnan tarjonnan kasvattaminen tällä alueella oli kestävä strategia", sanoo Seth Quaye, aluepäällikkö, Länsi-Afrikka, Kaivosala-liiketoimintalinja, Metso. "Se toimii referenssinä osaamisestamme kokonaistoimittajana ja synnyttää siten uutta palveluliiketoimintaa."  
 
Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka erikoisosaamista ovat kestävät teknologia- ja palveluratkaisut kaivos-, maarakennus-, voimantuotanto-, automaatio-, kierrätys- sekä massa- ja paperiteollisuudelle. Metso työllistää yli 29 000 osaajaa yli 50 maassa. www.metso.com
 
 
Lisätietoja lehdistölle:
Seth Quaye, aluepäällikkö, Länsi-Afrikka, Kaivosala-liiketoimintalinja, Metso, puh. +233 244 322 119
Tord Svensson, EMEA-alueen johtaja, Kaivosala-liiketoimintalinja, Metso, puh. +46 70 671 68 45
 

Metso in Twitter