Pörssitiedote toukokuuta 18, 2009 03.00.00 ip. CET

Metso toimittaa soodakattilan Phoenix Pulp & Paperille Thaimaahan

Metso Oyj:n lehdistötiedote 18.5.2009 klo 15:00
 
Metso toimittaa soodakattilan Phoenix Pulp & Paper Public Company Limited -yhtiön sellu- ja paperitehtaalle, joka sijaitsee Thaimaan koillisosassa Khon Kaen -provinssissa. Soodakattila otetaan käyttöön vuoden 2010 neljännen neljänneksen aikana. Tilauksen arvo on alle 20 miljoonaa euroa, ja se on kirjattu Energia- ja ympäristöteknologian toisella vuosineljänneksellä saamiin tilauksiin.
 
Mustalipeän polttoon tarkoitetun soodakattilan kapasiteetti on 600 tonnia kuiva-ainetta päivässä (t ka/pv) ja se on mitoitettu tulevaisuuden kapasiteetille 750 t ka/pv. Soodakattila on osa Phoenixin sellu- ja paperitehtaan modernisointiprojektia,  ja se korvaa vuonna 1981 käyttöön otetun soodakattilan.
 
Phoenix Pulp & Paper Public Company Limited tuottaa valkaistua markkinasellua ja sen vuosittainen kapasiteetti on 230 000 tonnia. Yhtiö kuuluu Siam Cement Group (SCG) Paper -yhtiöön, joka on Thaimaan suurin paperituotteiden valmistaja ja osa Siam Cement Group -konsernia.
 
Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka erikoisosaamista ovat kestävät teknologia- ja palveluratkaisut kaivos-, maarakennus-, voimantuotanto-, automaatio-, kierrätys- sekä massa- ja paperiteollisuudelle. Metso työllistää noin 28 000 osaajaa yli 50 maassa. www.metso.com
 
 
 
Lisätietoja lehdistölle:
Kari Remes, myyntijohtaja, Power-liiketoimintalinja, Metso, puh. 040 709 2015
 

Metso in Twitter