Pörssitiedote kesäkuuta 10, 2009 11.00.00 ap. CET

Metso hankki 200 miljoonaa euroa pitkäaikaista rahoitusta

Metso Oyj:n yhtiötiedote 10.6.2009 klo 11.00
 
Metso Oyj on toteuttanut viisivuotisen joukkovelkakirjalainan eurooppalaisen sijoittajaryhmän kanssa yhtiön EMTN-lainaohjelman puitteissa. Sijoittajien tavoitteiden saavuttamiseksi lainan kokonaismäärä on 300 miljoonaa euroa. Tästä summasta, ottaen huomioon Metson rahoitustarpeet, Metson täysin omistama tytäryhtiö Metso Capital Oy on merkinnyt 100 miljoonaa euroa mahdollista edelleen myyntiä varten, mikä voisi tapahtua 18 kuukauden aikarajoituksen kuluttua. Velkakirjojen kiinteä nimelliskorko on 7,25 %. Lainan liikkeeseenlaskupäivä on 10.6.2009. Velkakirjoille haetaan listaus Luxemburgin Pörssissä.
 
Hankittu rahoitus on ensisijaisesti tarkoitettu Metson nykyisten velkojen jälleenrahoitukseen ja eräpäivärakenteen pidentämiseen. Metso on aiemmin tänä vuonna toteuttanut pienempiä 4-5 vuoden lainoja yhteismäärältään 165 miljoonaa euroa. Uudet rahoitusjärjestelyt kokonaisuudessaan ylittävät kahden ja puolen vuoden aikana vuoden 2009 alusta lukien erääntyvät pitkäaikaisten lainojen lyhennykset.
 
Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka erikoisosaamista ovat kestävät teknologia- ja palveluratkaisut kaivos-, maarakennus-, voimantuotanto-, automaatio-, kierrätys- sekä massa- ja paperiteollisuudelle. Metso työllistää noin 28 000 osaajaa yli 50 maassa. www.metso.com
 
Lisätietoa antavat:
Pekka Hölttä, rahoitusjohtaja, Metso, puh. 020 484 3195
Johanna Henttonen, sijoittajasuhdejohtaja, Metso, puh. 020 484 3253
 
 
Metso Oyj
Olli Vaartimo
varatoimitusjohtaja
 
Kati Renvall
viestintäjohtaja
 
jakelu:
Nasdaq OMX Helsinki Oy
Tiedotusvälineet
www.metso.com

Metso in Twitter