Pörssitiedote kesäkuuta 29, 2009 01.00.00 ip. CET

Metso toimittaa biomassakattilalaitoksen Suomeen

Metso Oyj:n lehdistötiedote 29.6.2009 klo 13:00

Metso toimittaa Keuruun Lämpövoima Oy:lle biomassakattilalaitoksen yhdistettyyn lämmön ja sähkön tuotantoon Keuruulle. Kattilalaitoksen toimittaa Metson ja Wärtsilän yhteisyritys MW Power Oy. Laitoksen ympäristönsuojelujärjestelmiin liittyvien laitteiden toimittaja on Metson Power-liiketoimintalinja. Investoinnin arvo on yli 10 miljoonaa euroa. Kattilalaitos otetaan käyttöön vuoden 2010 lopussa. Tilaus sisältyy Energia- ja ympäristöteknologian toisen vuosineljänneksen saatuihin tilauksiin.

Biomassakattilalaitos hyödyntää kerrosleijuteknologiaa (BFB). Pääasiallisina polttoaineina laitoksessa käytetään metsähaketta ja jyrsinturvetta. Laitos tuottaa 15 MW kaukolämpöä Keuruun seudulle sekä 5 MW sähköä valtakunnan verkkoon. Uuden laitoksen ansiosta Keuruun Lämpövoima voi vähentää öljyn kulutusta ja lisätä biomassan käyttöä lämmön ja sähkön tuotannossa.
 
Keuruun Lämpövoima Oy on Keuruun Sähkö -konsernin omistama yhtiö Keski-Suomessa. Konsernin pääomistajat ovat Keuruun kaupunki ja Fortum Power and Heat Oy.
 
Metson ja Wärtsilän yhteisyritys MW Power Oy toimittaa keskisuuren ja pienen kokoluokan voima- ja lämpölaitoksia. Yritys keskittyy uusiutuvia polttoaineita hyödyntävään teknologiaan. Metso omistaa 60 % ja Wärtsilä 40 % yhteisyrityksestä. Yritys aloitti toimintansa 1.1.2009.
 
Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka erikoisosaamista ovat kestävät teknologia- ja palveluratkaisut kaivos-, maarakennus-, voimantuotanto-, automaatio-, kierrätys- sekä massa- ja paperiteollisuudelle. Metso työllistää noin 28 000 osaajaa yli 50 maassa. www.metso.com
 
Lisätietoja antaa:
Olli Elo, tuotelinjajohtaja, MW Power Oy, puh. +358 40 556 5504

Metso in Twitter