Pörssitiedote heinäkuuta 6, 2009 01.00.00 ip. CET

Metso toimittaa hienopaperilinjan Zhanjiang Chenmingille Kiinaan, aiemmin saatu sellutehdastilaus peruutettu

Metso Oyj:n yhtiötiedote 6.7.2009 klo 13:00

 
Metso on allekirjoittanut sopimuksen kiinalaisen Zhanjiang Chenming Pulp & Paper -yhtiön kanssa maailman suurimman hienopaperilinjan toimittamisesta yhtiön uudelle sellu- ja paperitehtaalle Zhanjiangiin, Kiinan Guangdongin maakuntaan. Tilauksen kokonaisarvo on noin 130 miljoonaa euroa. Uuden paperilinjan tilaus sisältyy Paperi- ja kuituteknologian kolmannen vuosineljänneksen saatuihin tilauksiin. Samassa yhteydessä Metso on sopinut asiakkaan kanssa, että Metson vuoden 2008 kolmannella neljänneksellä saama sellutehdastilaus peruutetaan.
 
Uusi hienopaperilinja otetaan käyttöön vuoden 2011 ensimmäisen neljänneksen aikana. Toimitus sisältää täydellisen päällystämätöntä puuvapaata hienopaperia valmistavan paperinvalmistuslinjan perälaatikosta rullaimelle sekä kaksi pituusleikkuria. Koneen viiranleveys on 11 150 mm.
 
Zhanjiang Chenming on osa Shandong Chenming Paper Holdings Limited -yhtiötä, joka on yksi Kiinan suurimpia paperin tuottajia. Vuonna 2008 yhtiön paperintuotantokapasiteetti oli yli 3 miljoonaa tonnia, liikevaihto yli 2 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 17 000.
 
Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka erikoisosaamista ovat kestävät teknologia- ja palveluratkaisut kaivos-, maarakennus-, voimantuotanto-, automaatio-, kierrätys- sekä massa- ja paperiteollisuudelle. Metso työllistää noin 28 000 osaajaa yli 50 maassa. www.metso.com
 
Lisätietoa lehdistölle antaa:
Bertel Langenskiöld, toimitusjohtaja, Paperi- ja kuituteknologia, Metso, puh. 0400 813 860
 
Lisätietoa sijoittajille antaa:
Marja Kortesalo, sijoittajasuhdepäällikkö, Metso, puh. 020 484 3211
 
Metso Oyj
 
Olli Vaartimo
varatoimitusjohtaja
 
Kati Renvall
viestintäjohtaja
 
jakelu:
Nasdaq OMX Helsinki Oy
Tiedotusvälineet
www.metso.com

Metso in Twitter