Pörssitiedote elokuuta 4, 2009 02.00.00 ip. CET

Metso ostaa yhdysvaltalaisen Pacific/Hoe Saw&Knife Companyn päällystys- ja kaavinteräliiketoiminnan

Metso Oyj:n lehdistötiedote 4.8.2009 klo 14:00

Metso ja yhdysvaltalainen Pacific/Hoe Saw&Knife Company ("Pacific") ovat solmineet sopimuksen, jonka mukaan Metso ostaa Pacificiin kuuluvan, Oregonin osavaltion Portlandissa sijaitsevan Pacific Internationalin päällystys- ja kaavinteräliiketoiminnan. Metso arvioi, että kauppa saatetaan päätökseen ja liiketoiminta siirtyy Metsolle vuoden 2009 kolmannen neljänneksen aikana. Ostetun toiminnan liikevaihto on alle 10 miljoonaa dollaria vuodessa. Osapuolet ovat sopineet, ettei kaupan arvoa julkisteta.
 
Hankinnan myötä Metson huoltopalveluille avautuu uusi markkina, kun yhtiö saa tuotevalikoimaansa siitä aiemmin puuttuneet sellun- ja paperinvalmistuksen päällystys- ja kreppausterät. Yhtiön teknologiatarjonta täydentyy myös keraamisesti päällystetyillä terillä. Tämän jälkeen Metso pystyy toimittamaan kaikkia sellu- ja paperiteollisuuden tarvitsemia terätuotteita.
 
Pacific valmistaa koneita ja laitteita puu- ja paperituoteteollisuudelle. Pacific työllistää noin 150 henkilöä, joista 17 siirtyy Metson palvelukseen. Yhtiön päämarkkina sijaitsee Yhdysvalloissa. www.pacificintnl.com
 
 Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka erikoisosaamista ovat kestävät teknologia- ja palveluratkaisut kaivos-, maarakennus-, voimantuotanto-, automaatio-, kierrätys- sekä massa- ja paperiteollisuudelle. Metso työllistää noin 28 000 osaajaa yli 50 maassa. www.metso.com
 
 
Lisätietoja lehdistölle antavat:
Jukka Tiitinen, toimitusjohtaja, Metso Paper USA, Inc., puh. 040 7406178
Harri Nikunen, talousjohtaja, Paperi- ja kuituteknologia, Metso, puh. 0204 84 2251
Kari Lindberg, johtaja, Service, Paperit-liiketoimintalinja, Pohjois-Amerikka, puh. +1 404 394 5923
 
Lisätietoja sijoittajille:
Johanna Henttonen, sijoittajasuhdejohtaja, Metso Oyj, puh. +0204 84 3253
 

Metso in Twitter