Pörssitiedote syyskuuta 16, 2009 01.00.00 ip. CET

Metso toimittaa hienomurskaus- ja seulontajärjestelmän Norsk Steinille Norjaan

Metso Oyj:n yhtiötiedote 16.9.2009 klo 13:00 paikallista aikaa
Metso toimittaa hienomurskaus- ja seulontajärjestelmän Norsk Steinin Jelsan louhoksen laajennukseen Norjassa. Toimitus valmistuu vuoden 2010 kesäkuun loppuun mennessä. Tilauksen arvo on noin 27 miljoonaa euroa, ja se sisältyy Metson Kaivos- ja maarakennusteknologia -segmentin kolmannen vuosineljänneksen saatuihin tilauksiin.
 
Tilaukseen sisältyy neljä karamurskainta, kahdeksan seulaa, kasakuljetin sekä huomattava määrä muita kuljettimia. Tilaus sisältää myös uuden laitoksen suunnittelun, pystytyksen sekä projektinhallinnan.
 
Laitoksen laajennus kasvattaa Jelsan louhoksen kiviainestuotantoa merkittävästi. Louhoksen nykyinen vuosituotanto ylittää viisi miljoonaa tonnia ja laajennuksen myötä kokonaistuotanto kasvaa yli 10 miljoonaan tonniin vuodessa. Laajennuksen valmistuttua tavoiteltu hienolajikkeiden tuotanto on 850 tonnia tunnissa nykyisen 650 tonnia tunnissa lisäksi.
 
Norsk Stein A/S on yksi Euroopan suurimmista murskeentuottajista. Stavangerin koillispuolella sijaitseva Jelsan louhos tuottaa korkealaatuista mursketta teiden rakennukseen, rautateille sekä vientiin. Sen päämarkkinoita ovat muun muassa Tanska, Englanti, Ranska ja Saksa.
 
Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka erikoisosaamista ovat kestävät teknologia- ja palveluratkaisut kaivos-, maarakennus-, voimantuotanto-, automaatio-, kierrätys- sekä massa- ja paperiteollisuudelle. Metso työllistää noin 28 000 osaajaa yli 50 maassa. www.metso.com
 
Lisätietoa lehdistölle antavat:
Perttu Louhiluoto, EMEA-markkina-alueen johtaja, Kaivos- ja maarakennusteknologia, Metso, puh. 040 556 5774
Jack Marmet, Johtaja, Murskainjärjestelmät, Kaivos- ja maarakennusteknologia, Metso, puh. + 33 607 111 529
 
Lisätietoa sijoittajille antaa:
Johanna Henttonen, sijoittajasuhdejohtaja, Metso-konserni, puh. 020 484 3253
 
 
 
Olli Vaartimo
Varatoimitusjohtaja
 
Kati Renvall
Viestintäjohtaja, konserniviestintä
 
Jakelu:
NASDAQ OMX Helsinki Ltd
lehdistö
www.metso.com

Metso in Twitter