Lehdistötiedote syyskuuta 7, 2009 02.45.00 ip. CET

Metson rahoittama koulu Sichuanissa Kiinassa vihittiin käyttöön

Metso Oyj:n lehdistötiedote 7.9.2009 klo 14:45
 
Metso ja Kiinan Punainen Risti ovat yhteistyössä rakennuttaneet Sichuanin maakunnassa Jiajingissa uuden koulurakennuksen vuoden 2008 maanjäristyksessä pahoin vaurioituneen Sandongin yläkoulun tilalle. Viime perjantaina käyttöön vihityssä Metso Boai Middle Schooliksi nimetyssä koulussa opiskelee yli 300 12-15-vuotiasta nuorta.
 
Opetus uudessa, nelikerroksisessa, teräsbetonirunkoisessa koulurakennuksessa alkoi jo viime keväänä. Uudessa koulurakennuksessa on sekä tavanomaisia luokkahuoneita että multimedialuokkia, laboratorioita, opettajien huoneita ja kokoustiloja. Ennen koulurakennuksen valmistumista oppilaat opiskelivat vuoden väliaikaisissa maalattiaisissa tiloissa.
 
Aloite avustushankkeesta tuli Metson Kiinan henkilöstöltä, joka otti yhteyttä Kiinan Punaiseen Ristiin. Kuultuaan, että monet järistysalueen koulurakennukset olivat kärsineet katastrofissa pahoin, metsolaiset päättivät kerätä varoja jonkun alueen koulun uudelleenrakentamiseksi.  Kiinan Punainen Risti suositteli kohteeksi 124 kilometriä maanjäristyksen keskuksesta sijaitsevaa Sandongin yläkoulua.  - Seuraamme koulun ja oppilaiden menestystä tulevaisuudessakin pitämällä yhteyttä paikallisjohtoon ja paikalliseen Punaiseen Ristiin," Metson sidosryhmäsuhteista ja kauppapolitiikasta vastaava johtaja Jukka Seppälä kertoo.
 
Metson yhteiskuntavastuuprojektit keskittyvät tieteen, ympäristönsuojelun ja nuorisotyön tukemiseen. Vuodesta 1956 Kiinassa toiminut Metso oli ensimmäisiä kansainvälisiä teknologiayrityksiä, jotka aloittivat liiketoiminnan maassa.  Metso on osallistunut aktiivisesti yhdessä muiden suomalaisten yritysten kanssa myös Fenfangin peruskoulun rakennusprojektiin Sichuanissa. Lisäksi yritys on perustanut stipendiohjelmia useisiin Kiinan yliopistoihin. Lisäksi Metso ja kansainvälinen kehitysyhteistyöjärjestö PLAN International tekevät yhteistyötä projektin vesi- ja ympäristöjärjestelmien kunnostamiseksi kuudessa kylässä Chunhuassa Shanxin maakunnassa.
 
Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka erikoisosaamista ovat kestävät teknologia- ja palveluratkaisut kaivos-, maarakennus-, voimantuotanto-, automaatio-, kierrätys- sekä massa- ja paperiteollisuudelle. Metso työllistää noin 28 000 osaajaa yli 50 maassa. www.metso.com
 
Lisätietoa lehdistölle antaa:
Jukka Seppälä, sidosryhmäsuhteista ja kauppapolitiikasta vastaava johtaja, Metso-konserni,  puh. 020 484 3106
 

Metso in Twitter