Pörssitiedote tammikuuta 5, 2010 01.00.00 ip. CET

Metso toimittaa biomassakattilalaitoksen Belgiaan

Metso Oyj:n yhtiötiedote 5.1.2010 klo 13:00

Metso toimittaa biomassavoimalaitoksen yhdistettyyn lämmön ja sähkön tuotantoon (CHP) 4Energy Invest S.A.:n tytäryhtiö 4Ham Cogen S.A.:lle Hamin kuntaan Belgian Limburgin provinssissa. Laitoksen toimittaa Metson ja Wärtsilän yhteisyritys MW Power Oy. Laitoksen automaatiojärjestelmän toimittaa Metson Automaatio-liiketoimintalinja. Metson osuus asiakkaan investoinnista on noin 30 miljoonaa euroa. Laitoksen on määrä käynnistyä vuoden 2011 toisella vuosineljänneksellä. Tilaus sisältyy Energia- ja ympäristöteknologian neljännen vuosineljänneksen saatuihin tilauksiin.

 

Uusi moduulirakenteinen biomassavoimalaitos hyödyntää kerrosleijuteknologiaa, ja sen pääasiallinen polttoaine on puhdas biomassa. 4HamCogenin uusi voimalaitos tuottaa noin 8,4 MW sähköä sähkönsiirtoverkkoon ja pystyy tuottamaan jopa 14 MW lämpöä.

 

4HamCogenin emoyhtiö 4Energy Invest on belgialainen uusiutuviin energialähteisiin keskittyvä yritys, joka kehittää ja johtaa pieniä ja keskikokoisia, biomassaa hyödyntäviä energiantuotantoprojekteja.

 

Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka erikoisosaamista ovat kestävät teknologia- ja palveluratkaisut kaivos-, maarakennus-, voimantuotanto-, automaatio-, kierrätys- sekä massa- ja paperiteollisuudelle. Metso työllistää noin 26 500 osaajaa yli 50 maassa. www.metso.com

 

 

Lisätietoja lehdistölle antaa:

Pasi Rantonen, tuotelinjajohtaja, MW Power Oy, puh. 040 544 8328

 

Lisätietoja sijoittajille antaa:

Marja Kortesalo, sijoittajasuhdepäällikkö, Metso Oyj, puh. +358 20 484 3211

 

Metso Oyj

Olli Vaartimo
varatoimitusjohtaja

Kati Renvall
viestintäjohtaja

 

jakelu:

Nasdaq OMX Helsinki Oy
Tiedotusvälineet
www.metso.com

Metso Twitterissä