Lehdistötiedote tammikuuta 28, 2010 10.30.00 ap. CET

Metso toimittaa levynvalmistuslaitteita SWEDSPAN Polskalle Puolaan

Metso Oyj:n lehdistötiedote 28.1.2010 klo 10:30

Metso toimittaa levynvalmistuslinjan alkupään laitteet erityisohuen HDF-kuitulevyn (kovakuitulevy) valmistukseen SWEDSPAN Polska -yhtiölle Puolaan. Laitteet asennetaan yhtiön Bielsk Podlaskin tehtaalle, joka sijaitsee Varsovasta koilliseen. Laitteiden toimitus alkaa vuoden 2010 syksyllä. Tilauksen arvoa ei julkisteta. Tilaus on kirjattu Paperi- ja kuituteknologian vuoden 2009 neljännen vuosineljänneksen saatuihin tilauksiin.

Metson toimitus sisältää levynvalmistuslinjan alkupään laitteet puukentältä EVO Defibrator -kuidutinjärjestelmään. Lisäksi toimitukseen kuuluvat sähkö- ja prosessinohjausjärjestelmät, teräsrakenteet  sekä toimitukseen sisältyvien laitteiden asennus. Laitteet tuottavat korkealaatuista kuitua mahdollisimman alhaisin tuotantokustannuksin ja pienin ympäristövaikutuksin.

 

SWEDSPAN Polska sp. z. o. o. kuuluu kansainväliseen SWEDSPAN-ryhmään. Yhtiö  perustaa Puolan Bielsk Podlaskiin erityisohuita HDF-kuitulevyjä valmistavan tehtaan. SWEDSPAN-ryhmä on vuonna 2008 perustettu IKEA:n huonekaluvalmistajan Swedwoodin spin-off-yhtiö.

 

Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka erikoisosaamista ovat kestävät teknologia- ja palveluratkaisut kaivos-, maarakennus-, voimantuotanto-, automaatio-, kierrätys- sekä massa- ja paperiteollisuudelle. Metso työllistää noin 26 500 osaajaa yli 50 maassa. www.metso.com

 

Lisätietoja lehdistölle antavat:

 

Mattias Erixon, myyntipäällikkö, Kuidut-liiketoimintalinja, Metso

Puh. +46 60 16 57 27

Markus Johnsson, myyntipäällikkö, Kuidut-liiketoimintalinja, Metso

Puh.  + 46 60 16 53 76

Metso Twitterissä