Lehdistötiedote tammikuuta 15, 2010 11.00.00 ap. CET

Metso uudistaa Alabama River Groupin sellunkuivauskoneen Yhdysvalloissa

Metso Oyj:n lehdistötiedote 15.1.2010 klo 11:00 paikallista aikaa

 

Metso uudistaa Alabama Pine Pulpin Claibornen tehtaan sellunkuivauskoneen Alabamassa, Yhdysvalloissa, tehtaan siirtyessä valmistamaan rullafluff-sellua. Tilauksen arvoa ei julkisteta. Tilaus on kirjattu Paperi- ja kuituteknologian vuoden 2009 neljännen vuosineljänneksen saatuihin tilauksiin.

 

Metson toimitus sisältää märän pään uudistuksen sekä rullafluff-sellun jälkikäsittelyssä tarvittavat uudet laitteet. Toimitukseen kuuluu uusi perälaatikko, höyrylaatikko, kalanteri ja pituusleikkuri. Uudistus toteutetaan keväästä 2010 alkaen vaiheittain vuoden 2011 alkuun mennessä.

 

Alabama Pine Pulp kuuluu Alabama River Group (ARG) -ryhmään, joka on Parsons & Whittlemore Inc.:n tytäryhtiö. Alabama Pine Pulp tunnetaan maailmanlaajuisesti johtavana korkealaatuisen lehti- ja havupuusta valmistetun markkinasellun tuottajana. Alabamassa sijaitsevan Claibornen tehtaan palveluksessa on 550 henkilöä, ja se on yksi Pohjois-Amerikan suurimpia selluntuotantolaitoksia. Tehdas aloittaa fluff-sellun valmistuksen vuoden 2011 toisella neljänneksellä.

 

Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka erikoisosaamista ovat kestävät teknologia- ja palveluratkaisut kaivos-, maarakennus-, voimantuotanto-, automaatio-, kierrätys- sekä massa- ja paperiteollisuudelle. Metso työllistää noin 26 500 osaajaa yli 50 maassa. www.metso.com

 

 

Lisätietoja lehdistölle antavat:

Jukka Tiitinen, toimitusjohtaja, Pohjois-Amerikka, Paperi- ja kuituteknologia, Metso

Puh. 040 740 6178 (suomeksi ja englanniksi)

 

Peter Jones, myyntipäällikkö, Paperi- ja kuituteknologia, Metso

Puh. +1 770 263 1597 (englanniksi)

 

 

 

Metso Twitterissä