Lehdistötiedote lokakuuta 27, 2010 03.31.00 ip. CET

Metso toimittaa erikoisventtilejä nestemäisen maakaasun tuotantolaitokseen Arabiemiraatteihin

Metso Oyj:n lehdistötiedote 27.10.2010 klo 15:30 paikallista aikaa

Metso on saanut erikoisventtiilejä koskevan tilauksen etelä-korealaiselta CS Engineering and Constructions -yhtiöltä. Erittäin alhaisissa lämpötiloissa sekä kaasun kuivatusprosessissa käytettävät erikoisventtiilit  tulevat CS Engineering and Constructions -yhtiön rakennuttamaan ja GASCOn operoimaan nestemäisen maakaasun tuotantolaitokseen Ruwaisissa Arabiemiraateissa.Tilaus vahvistaa Metson asemaa venttiilien ja niihin liittyvien palvelujen toimittajana GASCOlle.

Tilauksen arvo on noin kuusi miljoonaa euroa, ja tilaus sisältyy Energia- ja ympäristöteknologian kolmannen vuosineljänneksen saatuihin tilauksiin.

Metso on teknologiajohtaja niin sanotuissa kryogeenisissa venttiileissä, jotka toimivat erittäin alhaisissa lämpötiloissa. Metson omassa testilaboratoriossa venttiilien toimintavarmuus pystytään testaamaan nestemäisessä typessä -196 celciusasteessa.

GASCO operoi nestemäisen maakaasun tuotantolaitoksia ja kaasun käsittelylaitoksia. Sen omistavat Abu Dhabi National Oil Company (68 %), Shell (15 %), Total (15 %) ja Partex (2 %).

 

Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka erikoisosaamista ovat kestävät teknologia- ja palveluratkaisut kaivos-, maarakennus-, voimantuotanto-, automaatio-, kierrätys- sekä massa- ja paperiteollisuudelle. Metso työllistää noin 27 000 osaajaa yli 50 maassa. www.metso.com

Lisätietoja lehdistölle antavat:

 

Soonho Lee, Country Manager, South Korea, Automaatio-liiketoimintalinja, Metso, puh. +82 2 582 1507
Mika Nissinen, Vice President, Neles Product Line, Automaatio-liiketoimintalinja, Metso, puh.  +358 40 521 6250

Metso Twitterissä