Lehdistötiedote lokakuuta 20, 2010 02.01.53 ip. CET

Metso toimittaa pehmopaperilinjan Xiamen Xinyang Paper -yhtiölle Kiinaan

Metso Oyj:n lehdistötiedote 20.10.2010 klo 14:00 paikallista aikaa


Metso toimittaa kokonaisen pehmopaperin tuotantolinjan Xiamen Xinyang Paper Co., Ltd. -yhtiölle Kiinan Fujianin maakunnassa sijaitsevaan Xiamenin kaupunkiin. Uusi pehmopaperilinja otetaan käyttöön vuoden 2011 neljännen neljänneksen aikana.  Tilauksen arvoa ei julkisteta. Tämäntyyppisen pehmopaperilinjan arvo on 15-20 miljoonaa euroa  riippuen toimituslaajuudesta ja tuotantokapasiteetista. Tilaus kirjataan pääosin Paperi- ja kuituteknologian kolmannen vuosineljänneksen saatuihin tilauksiin ja automaatiotoimituksen osalta Energia- ja ympäristöteknologian kolmannen neljänneksen saatuihin tilauksiin.

 

Metson linjatoimitukseen kuuluu pehmopaperikone  massankäsittelylaitteineen. Pehmopaperikoneessa on monikerrosperälaatikko, jenkkisylinteri,  huuva, pölynhallintajärjestelmä ja rullain. Toimitukseen sisältyy myös Metson patentoitua puristinteknologiaa. Tuotantolinjan optimoinnissa kiinnitetään erityinen huomio energian säästämiseen ja lopputuotteen laatuun.

 

Toimitukseen sisältyy myös laaja automaatiopaketti, joka käsittää prosessi-, kone- ja sähkökäyttöjen ohjaukset ja  laadunhallintajärjestelmän.

 

Xiamen Xinyang Paper Co., Ltd. -yhtiön  perustivat vuonna 2009 neljä Kiinan Fujianin maakunnassa toimivaa yhtiötä: Xiamen Shun-Cheng Asset Management Co., Ltd, Xiamen Haicang Investment Group Co., Ltd, Nanping Paper Co., Ltd ja Xiamen Construction & Development Group Co., Ltd. Uuden yhtiön investointisuunnitelman ensimmäisessä vaiheessa perustetaan pehmopaperitehdas tuottamaan vuosittain 60 000 tonnia kasvo-, WC- ja pyyhepapereita. 

 

Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka erikoisosaamista ovat kestävät teknologia- ja palveluratkaisut kaivos-, maarakennus-, voimantuotanto-, automaatio-, kierrätys- sekä massa- ja paperiteollisuudelle. Metso työllistää noin 27 000 osaajaa yli 50 maassa. www.metso.com

 

 

Lisätietoja lehdistölle antavat (englanniksi ja ruotsiksi):
Anders Björn, toimitusjohtaja,  Metso Paper Karlstad AB, Pehmopaperit-liiketoimintalinja, Metso, puh. +46 705 17 13 38

 

Leif Forsberg, johtaja, Pehmopaperit-liiketoimintalinja, Metso, puh.  +46 705 17 13 10

Metso Twitterissä