Lehdistötiedote marraskuuta 30, 2010 01.00.00 ip. CET

Metso uudistaa M-realin kartonkikoneet Simpeleen ja Kemiart Linersin tehtailla

Metso Oyj:n lehdistötiedote 30.11.2010 klo 13:00 paikallista aikaa


Metso uudistaa kaksi M-realin kartonkikonetta Suomessa kapasiteetin lisäämiseksi ja laadun parantamiseksi: kartonkikoneen Simpeleen tehtaalla ja lainerikoneen Kemiart Linersin tehtaalla Kemissä. Simpeleen tehtaan uudistettu kone otetaan käyttöön vuoden 2011 toisella vuosineljänneksellä ja Kemiart Linersin uudistettu kone kolmannella vuosineljänneksellä. Tilausten yhteenlaskettu arvo on alle 20 miljoonaa euroa.  Tilaus on kirjattu Paperi- ja kuituteknologian neljännen vuosineljänneksen saatuihin tilauksiin.

 

Metson toimitukseen Simpeleen tehtaalle kuuluu viira-, puristin- ja kuivatusosan uudistus. Puristinuudistukseen sisältyy kenkäpuristin. Uudistuksen jälkeen Simpeleen tehtaan vuosituotanto on noin 300 000 tonnia, mikä tekee tehtaan kartonkilinjasta Euroopan suurimman taivekartonkikoneen.

 

Metson toimitus Kemiart Linersin tehtaalle sisältää päällystysosan uudistuksen. Lisäksi kuivatusosauudistuksessa vanhat infrapunakuivaimet korvataan uusilla energiatehokkailla, suuren kuivatuskapasiteetin ilmakuivaimilla.  Uudistus parantaa entisestään  tehtaalla valmistetun päällystetyn lainerin laatua.

 

M-real on Euroopan johtava ensikuitukartongin valmistaja ja merkittävä paperin toimittaja. M-realin asiakkaita ovat merkkituote- ja kotelovalmistajat, kustantamot, painotalot, tukkurit ja toimistotarvikealan yritykset. Vuonna 2009 yhtiön liikevaihto oli 2,4 miljardia euroa, ja se työllistää noin 4 700 henkilöä. M-real kuuluu Metsäliitto-konserniin.

 

Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka erikoisosaamista ovat kestävät teknologia- ja palveluratkaisut kaivos-, maarakennus-, voimantuotanto-, automaatio-, kierrätys- sekä massa- ja paperiteollisuudelle. Metso työllistää noin 27 000 osaajaa yli 50 maassa. www.metso.com

 

 

Lisätietoja lehdistölle antaa:
Mikko Tani, myyntijohtaja, Paperit-liiketoimintalinja, Metso, puh. 040 564 2007

Metso Twitterissä