Lehdistötiedote joulukuuta 21, 2010 03.30.00 ip. CET

Metso lisää toimia puun paahtamismenetelmän kehittämiseksi

Metso Oyj:n lehdistötiedote 21.12.2010 klo 15:30 paikallista aikaa

 

Metso ja ruotsalainen Bio Energy Development North AB ovat solmineet aiesopimuksen tavoitteena osallistua torrefioinnin eli puun paahtamisen teollisen mittakaavan kehittämishankkeeseen. Hankkeen on määrä alkaa vuonna 2011 ja sen tavoite on asentaa Örnsköldsvikiin Ruotsiin täysimittainen kehityslaitos puuperäisen ja agrobiomassan torrefiointikäsittelyyn.

 

Torrefiointi on mieto pyrolyysiprosessi, jossa biomassasta tuotetaan "biohiiltä". Biohiili on kestävä polttoaine, ja sillä on jatkossa merkittävä osuus fossiilisen hiilen korvaamisessa voimantuotannossa ja kaasutusprosesseissa. Hanke tukee Metson keskittymistä bioenergiaratkaisujen toimittamiseen sekä uusien ja kestävien teknologioiden tuotekehitykseen sijoittamiseen.

 

Projektin teollisena kumppanina Metso auttaa teknologiaansa soveltamalla toteuttamaan Bio Energy Development North AB:n prosessiosaamista. Hankkeen muita toimijoita ovat ruotsalaiset kunnalliset energiayhtiöt Övik Energi ja Umeå Energi. 

 

Bio Energy Development North AB:n omistavat Övik Energi, Umeå Energi sekä Uumajan yliopiston tutkijat.

 

Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka erikoisosaamista ovat kestävät teknologia- ja palveluratkaisut kaivos-, maarakennus-, voimantuotanto-, automaatio-, kierrätys- sekä massa- ja paperiteollisuudelle. Metso työllistää noin 27 000 osaajaa yli 50 maassa. www.metso.com

 

 

Lisätietoja lehdistölle antavat:
Lennart Ohlsson, johtaja, Voimantuotanto-liiketoimintalinja, puh. +46 31 50 1036 (ruotsiksi ja englanniksi)

 

Peter Björklund, Manager Technology, Capital projects, Voimantuotanto-liiketoimintalinja, puh. +46 70 624 95 27 (ruotsiksi ja englanniksi)

Metso Twitterissä