Pörssitiedote joulukuuta 14, 2010 02.00.00 ip. CET

Nimityksiä Metson johtoryhmässä

Metso Oyj:n pörssitiedote 14.12.2010 klo 14:00 paikallista aikaa


Metson hallitus on tänään päättänyt ensi vuonna tapahtuvista muutoksista Metson johtoryhmässä. Nimitykset astuvat voimaan kun Matti Kähkönen aloittaa Metson toimitusjohtajana 1.3.2011.

 

Andrew Benko (s. 1949) on nimitetty Kaivos- ja maarakennusteknologiasegmentistä vastaavaksi johtajaksi. Hän toimii tällä hetkellä Kaivos- ja maarakennusteknologian Laitteet ja järjestelmät -liiketoimintalinjasta vastaavana johtajana.

 

Perttu Louhiluoto (s. 1964) on nimitetty Energia- ja ympäristöteknologiasegmentistä vastaavaksi johtajaksi. Louhiluoto työskentelee tällä hetkellä Kaivos- ja maarakennusteknologian EMEA-markkina-alueesta vastaavana johtajana.

 

Pasi Laine (s. 1963) on nimitetty Paperi- ja kuituteknologiasegmentistä vastaavaksi johtajaksi sekä Metso-konsernin varatoimitusjohtajaksi ja toimitusjohtajan sijaiseksi. Laine työskentelee nykyisin Energia- ja ympäristöteknologian toimitusjohtajana.

 

Harri Nikunen (s. 1955) on nimitetty Metso-konsernin talous- ja rahoitusjohtajaksi. Nikunen työskentelee tällä hetkellä Paperi- ja kuituteknologian talousjohtajana.

 

Metso-konsernin henkilöstöjohtaja Merja Kamppari (s. 1958) on nimitetty Metson johtoryhmän jäseneksi.

 

Metso-konsernin strategiajohtaja Kalle Reponen (s. 1965) jatkaa Metson johtoryhmän jäsenenä.

 

Kaikki edellä mainitut raportoivat tehtävissään 1.3.2011 alkaen Matti Kähköselle, joka toimii uuden Metson johtoryhmän puheenjohtajana.

 

Matti Kähkönen on nykyisin Metso-konsernin varatoimitusjohtaja,  toimitusjohtajan sijainen sekä Kaivos- ja maarakennusteknologian toimitusjohtaja. Hänet nimitettiin aiemmin tänä vuonna Metson nykyisen toimitusjohtajan Jorma Elorannan seuraajaksi hänen siirtyessä eläkkeelle 1.3.2011 alkaen.

Metso-konsernin nykyinen talous- ja rahoitusjohtaja Olli Vaartimo ja Paperi- ja kuituteknologian nykyinen toimitusjohtaja Bertel Langenskiöld ovat lupautuneet tukemaan siirtymäkauden ajan Metson ylimmän johdon vaihdoksia. Vaartimo ja Langenskiöld jäävät pois Metson johtoryhmästä 1.3.2011 alkaen.

 

"Metsolla on nyt koossa osaava, eri alojen kokeneista asiantuntijoista koostuva uusi johtoryhmä, jonka jäsenillä on vahvoja näyttöjä menestymisestä. On ilo ja kunnia saada työskennellä yhdessä heidän kanssaan Metson tavoitteiden saavuttamiseksi. Strategiamme on vahvalla pohjalla ja meillä on erinomaiset edellytykset johtaa yhtiötä tuloksellisella tavalla," sanoo Metson tuleva toimitusjohtaja Matti Kähkönen.

 

Metson johtoryhmään nimitettyjen CV:t ja valokuvat löytyvät internet-sivuiltamme: www.metso.com/fi.

 

Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka erikoisosaamista ovat kestävät teknologia- ja palveluratkaisut kaivos-, maarakennus-, voimantuotanto-, automaatio-, kierrätys- sekä massa- ja paperiteollisuudelle. Metso työllistää noin 27 000 osaajaa yli 50 maassa. www.metso.com

 

Lisätietoja lehdistölle antaa:
Matti Kähkönen, Metso Oyj:n varatoimitusjohtaja ja Kaivos- ja maarakennusteknologiasta vastaava johtaja, puh. 020 484 2190, klo 16-17

 

Jorma Eloranta, toimitusjohtaja, Metso Oyj, puh  020 484 3001, klo 14-15

 

Lisätietoja sijoittajille antaa:
Johanna Henttonen, sijoittajasuhdejohtaja, Metso Oyj, puh. 020 484 3253

 

 

Metso Oyj

 

Olli Vaartimo
talous- ja rahoitusjohtaja

 

Johanna Henttonen
sijoittajasuhdejohtaja

 

jakelu:

Nasdaq OMX Helsinki Oy
Tiedotusvälineet
www.metso.com

Metso Twitterissä