Pörssitiedote helmikuuta 2, 2010 11.00.00 ap. CET

Metso muuntaa yhdysvaltalaisen Domtarin hienopaperikoneen fluff-sellun valmistukseen

Metso Oyj:n yhtiötiedote 2.2.2010 klo 11:00 paikallista aikaa

Metso uudistaa yhdysvaltalaisen Domtar Corporation -yhtiön Plymouthin tehtaan hienopaperikoneen  Pohjois-Carolinassa. Kone muunnetaan valmistamaan fluff-sellua. Uudistusprojekti valmistuu vuoden 2010 viimeisellä neljänneksellä. Tilauksen arvoa ei julkisteta. Tämäntyyppisten uudistusten arvo on 15-25 miljoonaa euroa toimituksen laajuudesta riippuen. Tilaus on kirjattu Paperi- ja kuituteknologian vuoden 2009 neljännen vuosineljänneksen saatuihin tilauksiin.

 

Tehtaan olemassa oleva hienopaperikone uudistetaan ja muunnetaan valmistamaan fluff-sellua. Metson toimitukseen sisältyy uusi märkä pää ja fluff-sellun valmistuksessa tarvittavien jälkikäsittelylaitteiden uudistus. Toimitus sisältää uuden viiraosan, profilointijärjestelmällä varustetun perälaatikon, höyrylaatikon, uuden puristinosan, kuivatusosan muutoksia mukaan lukien uuden huuvan sekä rullaimen ja pituusleikkurin uudistukset.

 

Domtar Corporation on tuotantokapasiteetiltaan Pohjois-Amerikan suurin ja maailman toiseksi suurin integroitu päällystämättömän puuvapaan paperin valmistaja ja markkinoija. Domtar valmistaa myös eri sellulajeja. Yhtiön palveluksessa on noin 10 500 työntekijää.

 

 Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka erikoisosaamista ovat kestävät teknologia- ja palveluratkaisut kaivos-, maarakennus-, voimantuotanto-, automaatio-, kierrätys- sekä massa- ja paperiteollisuudelle. Metso työllistää noin 26 500 osaajaa yli 50 maassa. www.metso.com

 

 

Lisätietoja lehdistölle antavat:

 

Jukka Tiitinen, toimitusjohtaja, Pohjois-Amerikka, Paperi- ja kuituteknologia,  Metso

Puh. 040 740 6178

 

Peter Jones, myyntipäällikkö, Paperi- ja kuituteknologia,  Metso

Puh.  +1 770 263 1597

 

Lisätietoja sijoittajille antaa:

Johanna Henttonen, sijoittajasuhdejohtaja, Metso Oyj, puh. 020 484 3253

 

Metso Oyj

 

Olli Vaartimo

varatoimitusjohtaja

 

Kati Renvall

viestintäjohtaja

 

jakelu:

Nasdaq OMX Helsinki Oy

Tiedotusvälineet

www.metso.com

Metso Twitterissä