Pörssitiedote helmikuuta 3, 2010 12.00.00 ip. CET

Metso toimittaa biomassakattilalaitoksen RWE npower renewables -yhtiölle Isoon-Britanniaan

Metso Oyj:n yhtiötiedote 3.2.2010 klo 12.00

 

Metso toimittaa biomassakattilalaitoksen RWE npower renewables -yhtiön voimalaitokselle. Laitos sijaitsee Tullis Russell Papermakersin paperitehtaalla Markinchissä Fifen alueella Isossa-Britanniassa. Laitos valmistuu kaupalliseen käyttöön vuoden 2013 alkupuolella. Tilauksen arvo on noin 75 miljoonaa euroa ja se kirjataan Metson Energia- ja ympäristöteknologian ensimmäisen vuosineljänneksen aikana saatuihin tilauksiin.

 

Metson toimitus sisältää kiertoleijukattilan (CFB), jonka kapasiteetti on 155 MWth sekä savukaasujen käsittelylaitoksen. Uusi voimakattila on osa voimalaitosta, joka tuottaa biomassasta, pääasiassa kierrätetystä puusta, lämpöä ja sähköä Tullis Russellin paperitehtaalle. Uuden laitoksen kapasiteetti on 50 megawattia (MWe). Laitos korvaa nykyisen hiiltä polttavan voimalaitoksen ja vähentää näin merkittävästi laitoksen CO2-päästöjä.

 

"Valitsemamme toimittajan Metson osaaminen ja asiantuntemus ovat merkittävä etu rakennettaessa Tullis Russelin uutta biomassavoimalaitosta. Projekti on RWE:n tähän asti suurin investointi biomassaa käyttävään voimantuotantoon. Se on myös osa sitoutumistamme investoida vuosittain miljardi euroa uusiutuvaan energiaan", toteaa RWE:n biomassaliiketoiminnan johtaja Stephan Lohr.

 

RWE npower renewables on RWE Innogyn Isossa-Britanniassa toimiva tytäryhtiö. Yhtiö on yksi Ison-Britannian johtava uusiutuvan energian kehittäjä ja käyttäjä. Se on sitoutunut kehittämään ja käyttämään biomassavoimalaitoksia, tuulivoimaloita ja vesivoimalaitoksia kestävän energian tuottamiseksi.

 

Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka erikoisosaamista ovat kestävät teknologia- ja palveluratkaisut kaivos-, maarakennus-, voimantuotanto-, automaatio-, kierrätys- sekä massa- ja paperiteollisuudelle. Metso työllistää noin 26 500 osaajaa yli 50 maassa. www.metso.com

 

Lisätietoja lehdistölle antaa:

Kari Remes, myyntijohtaja, Voimantuotanto-liiketoimintalinja, Metso, puh. + 358 40 709 2015

 

Lisätietoja sijoittajille antaa:
Johanna Henttonen, sijoittajasuhdejohtaja, Metso Oyj, puh. 020 484 3253

 

Metso Oyj

Olli Vaartimo
varatoimitusjohtaja

Kati Renvall
viestintäjohtaja

 

jakelu:

Nasdaq OMX Helsinki Oy
Tiedotusvälineet
www.metso.com

 

Metso Twitterissä