Lehdistötiedote helmikuuta 5, 2010 01.00.00 ip. CET

Metso toimittaa metallin leikkurilaitoksen Karl Kaufmann AG:lle Sveitsiin

Metso Oyj:n lehdistötiedote 5.2.2010 klo 13:00

 

Metso on saanut tilauksen erikoisvalmisteisen leikkurilaitoksen toimittamisesta Karl Kaufmann AG:lle Sveitsiin. Laitos toimitetaan vuoden 2010 jälkipuoliskolla. Tilaus sisältyy Energia- ja ympäristöteknologian vuoden 2009 neljännen vuosineljänneksen saatuihin tilauksiin.

 

Metson toimitus sisältää asiakkaan tarpeisiin täysin varustellun metalliromun leikkurilaitoksen, joka pystyy käsittelemään kevyttä ja keskiraskasta metallijätettä, auton runkoja ja muuta metalliromua sekä alumiiniromua. Lisäksi Metso toimittaa laitokseen erityissuunnitellun pölynpoistojärjestelmän ja nykyaikaisen ohjausjärjestelmän. Uusi laitos edustaa alalla keskikokoa ja se pystyy tuottamaan metalliteollisuudelle 90 000 tonnia raaka-ainetta vuosittain. Uusi laitos parantaa entisestään Sveitsin tehokkaimpiin kuuluvan metalliromun käsittelylaitoksen tuottavuutta.

 

Tämäntyyppisten leikkurilaitosten tilausarvo on yleensä alle 10 miljoonaa euroa. Metso on metallin kierrätyslaitteiden globaali markkinajohtaja. Metson kierrätyslaitteilla käsitellään noin kolmasosa maailman romumetallista.

 

Karl Kaufmann AG on perustettu vuonna 1860. Rautapitoisen ja muun metalliromun, sähkö- ja elektroniikkaromun sekä paperi- ja kartonkijätteiden käsittelemiseen erikoistunut yritys on Sveitsin merkittävimpiä purku- ja kierrätysyhtiöitä.

 

Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka erikoisosaamista ovat kestävät teknologia- ja palveluratkaisut kaivos-, maarakennus-, voimantuotanto-, automaatio-, kierrätys- sekä massa- ja paperiteollisuudelle. Metso työllistää noin 26 500 osaajaa yli 50 maassa. www.metso.com

 

Lisätietoja antaa (saksaksi tai englanniksi):

Peter Wilbert, Vice President Shredder, Kierrätys-liiketoimintalinja, puh. +49 211 2105 431(Saksa)

 

Metso Twitterissä