Lehdistötiedote maaliskuuta 8, 2010 11.00.00 ap. CET

Metso irtisanoo henkilöstöä Saksan metallinkierrätysliiketoiminnasta

Metso Oyj:n lehdistötiedote 8.3.2010 klo 11:00

 

Metso on päättänyt neuvottelut työntekijöistä koostuvan neuvoston kanssa työpaikkojen vähentämisestä metallinkierrätysliiketoiminnasta Saksassa. Neuvottelujen lopputuloksena Metson metallinkierrätysliiketoiminnan Düsseldorfin yksiköstä irtisanotaan 115 henkilöä, irtisanomiset kohdistuvat kaikkiin toimintoihin.  

Ensisijainen syy henkilöstövähennyksiin on metallinkierrätyslaitteiden heikko kysyntä, joka johtuu romumetallin matalasta hinnasta sekä Euroopan ja Pohjois-Amerikan terästehtaiden alhaisista käyttöasteista. Vähennykset ovat osa Metson metallin-kierrätysliiketoimintayksikön toiminnan ja kustannusrakenteen tehostamishanketta, jolla parannetaan kilpailukykyä muuttuvassa liiketoimintaympäristössä.

Metson metallinkierrätysliiketoimintayksikkö valmistaa metallinkierrätyslaitteita ja tarjoaa palveluja kierrätys-, teräs- ja autoteollisuudelle. Metallinkierrätysliiketoiminta työllistää Düsseldorfissa noin 500 henkilöä. Globaalisti Metson metallikierrätysliiketoiminta työllistää noin 800 henkilöä.

 

Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka erikoisosaamista ovat kestävät teknologia- ja palveluratkaisut kaivos-, maarakennus-, voimantuotanto-, automaatio-, kierrätys- sekä massa- ja paperiteollisuudelle. Metso työllistää noin 27 000 osaajaa yli 50 maassa. www.metso.com

 

Lisätietoja antaa (saksaksi, ruotsiksi tai englanniksi):

Christoffer Ribbing, toimitusjohtaja, Kierrätys-liiketoimintalinja, puh. +49 211 2105 627

 

Metso Twitterissä