Pörssitiedote maaliskuuta 18, 2010 03.00.00 ip. CET

Metso toimittaa kartonginvalmistuslinjan Saica Containerboardille Isoon-Britanniaan

Metso Oyj:n yhtiötiedote18.3.2010 klo 15:00 paikallista aikaa

Metso toimittaa kevyttä ulkopakkauskartonkia valmistavan tuotantolinjan Saica Containerboard UK Ltd. -yhtiölle Partington Wharfsideen, Traffordiin, Manchesterin lähelle Isoon-Britanniaan. Tuotantolinja otetaan käyttöön vuoden 2012 ensimmäisen neljänneksen aikana. Tilauksen kokonaisarvo on noin 60 miljoonaa euroa. Tilaus kirjataan Metson Paperi- ja kuituteknologian ja Energia- ja ympäristöteknologian ensimmäisen vuosineljänneksen aikana saatuihin tilauksiin.

 

Metson toimitus sisältää paperikoneen lisäksi lyhyenkierron, pulpperit ja ilmajärjestelmät. Metson laajaan automaatiopakettiin sisältyvät  prosessi-, kone- ja laadunohjausjärjestelmät. Metso toimittaa prosessiohjausjärjestelmän myös Partingtonin tehtaan yhteydessä toimivalle uudelle yhdistetylle lämmön- ja sähköntuotantolaitokselle. Toimitettavan koneen vuosituotantokapasiteetti on noin 400 000 tonnia 100 % kierrätysmassasta valmistettua lainer- ja flutingkartonkia.

 

Saica Containerboard UK Ltd. on espanjalaisen perheomisteisen SAICA:n tytäryhtiö. SAICA on maailman johtava kierrätyspaperipohjaisen kevyen ulkopakkauskartongin valmistaja, joka työllistää yli 8 000 henkilöä Espanjassa, Ranskassa, Portugalissa, Italiassa, Irlannissa sekä Isossa-Britanniassa. Yhtiön vuotuinen liikevaihto on 2,2 miljardia euroa.

 

Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka erikoisosaamista ovat kestävät teknologia- ja palveluratkaisut kaivos-, maarakennus-, voimantuotanto-, automaatio-, kierrätys- sekä massa- ja paperiteollisuudelle. Metso työllistää noin 27 000 osaajaa yli 50 maassa. www.metso.com

 

 

Lisätietoja lehdistölle antaa:

Jari Koikkalainen, myyntijohtaja, Paperit-liiketoimintalinja, Metso, puh. 040 838 8950

 

Lisätietoja sijoittajille antaa:

Johanna Henttonen, sijoittajasuhdejohtaja, Metso Oyj, puh. 020 484 3253

 

 

Metso Oyj

 

Olli Vaartimo
varatoimitusjohtaja

 

Kati Renvall
viestintäjohtaja

 

jakelu:

Nasdaq OMX Helsinki Oy
Tiedotusvälineet
www.metso.com

Metso Twitterissä