Lehdistötiedote maaliskuuta 10, 2010 12.30.00 ip. CET

Metson suurin yksittäinen investointi Intiassa - Metso Park vihitty käyttöön

Metso Oyj:n lehdistötiedote 10.3.2010 klo 12:30 paikallista aikaa

Metson suurin yksittäinen investointi Intiassa - Metso Park - vihittiin käyttöön keskiviikkona 10. maaliskuuta Alwarin kaupungissa, Rajasthanin osavaltiossa. Metso Park on teollisuuskeskus, jossa on tuotanto-, toimisto- ja suunnittelutiloja sekä logistiikka- ja koulutuskeskus, ja se vahvistaa merkittävästi Metson läsnäoloa Intiassa. Metso Park valmistuu vaiheittain tästä vuodesta eteenpäin. Valmistuessaan 30 miljoonaa euroa maksava, noin 190 200 neliömetrin kokoinen  teollisuuskeskus työllistää jopa 700 ihmistä.

 

Metso Parkin odotetaan vastaavan Metson Kaivos- ja maarakennusteknologian kaikkien tuotteiden ja palveluiden kysynnän nopeaan kasvuun Intiassa sekä muilla Aasian- ja Tyynenmeren alueen nopeasti kasvavilla markkinoilla. Metso Parkissa valmistetaan tuotteita pääasiassa kaivos- ja maarakennusteollisuuden asiakkaille Intiaan ja lähialueille. Joitakin tuotteita toimitetaan myös globaaleille markkinoille. Ensimmäisessä vaiheessa Metso Parkissa valmistetaan mobiilimurskainten ja -seulojen osia, täryseuloja, lietepumppuja ja kumituotteita.

 

"Olemme viimeisen viiden vuoden aikana vahvistaneet merkittävästi läsnäoloamme ja kykyämme palvella asiakkaitamme paikallisesti Aasiassa ja erityisesti Intiassa. Metso Park on Metson Kaivos- ja maarakennusteknologian kaikkien aikojen suurin yksittäinen investointi . Se on osoitus siitä, että uskomme markkinoiden kasvuun Intiassa. Se tukee myös strategiaamme, joka tähtää läsnäolomme kasvattamiseen kehittyvillä markkinoilla. Investoinnilla parannamme merkittävästi kilpailukykyämme paitsi Intiassa, myös koko Aasian ja Tyynenmeren alueella. Metson maineen kannalta Metso Park on tärkeä täydennys toimitus- ja tuotantoverkostoomme", sanoo Metson Kaivos- ja maarakennusteknologian toimitusjohtaja Matti Kähkönen.

 

Metso Parkin lisäksi Metson Kaivos-ja maarakennusteknologian Intian-toimintoihin kuuluvat tehdas Bawalissa, valimo Ahmedabadissa sekä alueelliset myynti- ja palveluyksiköt New Delhissä, Bangaloressa, Kalkutassa, Thanessa, Hyderabadissa ja Chennaissa. Metso-konsernilla on yhteensä 17 yksikköä ja 735 työntekijää Intiassa.

 

Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka erikoisosaamista ovat kestävät teknologia- ja palveluratkaisut kaivos-, maarakennus-, voimantuotanto-, automaatio-, kierrätys- sekä massa- ja paperiteollisuudelle. Metso työllistää noin 27 000 osaajaa yli 50 maassa. www.metso.com

 

Lisätietoja lehdistölle antavat:

 

Matti Kähkönen, toimitusjohtaja, Kaivos- ja maarakennusteknologia, Metso, puh. 020 484 3100

 

Sudhir Srivastava, johtaja, Aasian ja Tyynenmeren alue, Kaivos- ja maarakennusteknologia, Metso, puh: +91 124 2351575

Metso Twitterissä