Lehdistötiedote huhtikuuta 12, 2010 02.00.00 ip. CET

Metso toimittaa pehmopaperilinjan AK GIDA SAN ve TIC A.S -yhtiölle Turkkiin

Metso Oyj:n lehdistötiedote 12.4.2010 klo 14:00 paikallista aikaa

Metso toimittaa kokonaisen pehmopaperin tuotantolinjan  AK GIDA SAN ve TIC A.S -yhtiölle Turkkiin. Linja asennetaan yhtiön uudelle tehtaalle Pamukovaan Sakaryan maakuntaan. Linja otetaan käyttöön vuoden 2011 toisen neljänneksen aikana. Tilauksen arvoa ei julkisteta. Tämäntyyppisen pehmopaperilinjan arvo on 15-20 miljoonaa euroa riippuen toimituslaajuudesta ja tuotantokapasiteetista.  Tilaus kirjataan pääosin Paperi- ja kuituteknologian ensimmäisen vuosineljänneksen saatuihin tilauksiin ja automaatiotoimituksen osalta Energia- ja ympäristöteknologian ensimmäisen neljänneksen saatuihin tilauksiin.

Metson linjatoimitukseen kuuluu  pehmopaperikone massankäsittelyjärjestelmineen.  Pehmopaperikoneessa on perälaatikko, puristin,  jenkkisylinteri, kaasuturbiinin poistokaasua puhallusilmana käyttävä huuva, pölynhallintajärjestelmä ja rullain. Massankäsittelyjärjestelmään sisältyvät pulpperit, kartiojauhimet ja konesihdit. 

Lisäksi toimitukseen sisältyy laaja automaatiopaketti, joka sisältää kone- ja prosessiohjaukset ja laadunhallintajärjestelmän. Tilaukseen kuuluvat myös linjan suunnittelu, asennusvalvonta, koulutus, käynnistys ja käyttöönotto.

Uudella linjalla tuotetaan vuosittain 60 000 tonnia korkealuokkaisia kasvo-, nenäliina-, wc- ja pyyhepapereita. Raaka-aineena käytetään ensiökuitua. Tuotantolinjan optimoinnissa kiinnitetään erityinen huomio energian säästämiseen ja lopputuotteen laatuun.


AK GIDA SAN ve TIC A.S laajentaa toimintaansa pehmopaperituotteisiin rakentamalla uuden pehmopaperitehtaan Pamukovaan, Turkkiin. Yhtiö valmistaa tällä hetkellä noin  400 erilaista meijerituotetta Pamukovassa sijaitsevilla 140 000 m2:n suuruisilla tuotantolaitoksilla.

Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka erikoisosaamista ovat kestävät teknologia- ja palveluratkaisut kaivos-, maarakennus-, voimantuotanto-, automaatio-, kierrätys- sekä massa- ja paperiteollisuudelle. Metso työllistää noin 27 000 osaajaa yli 50 maassa. www.metso.com


Lisätietoja lehdistölle antavat (ruotsiksi ja englanniksi):

Jan Erikson, myyntijohtaja, Pehmopaperit-liiketoimintalinja,  Metso,
puh. +46 70 517 14 90

Björn Magnus, myyntipäällikkö, Pehmopaperit-liiketoimintalinja,  Metso,
puh. +46 703 17 79 83

Metso Twitterissä