Pörssitiedote toukokuuta 4, 2010 04.45.00 ip. CET

Metso Oyj on saanut omistukseensa Tamfelt Oyj Abn:n koko osakekannan

Metso Oyj:n yhtiötiedote 4.5.2010 klo 16:45 paikallista aikaa

Keskuskauppakamarin lunastuslautakunnan asettama välimiesoikeus on tänään antamallaan käsittelyratkaisulla vahvistanut, että Metso Oyj:n Suomen osakeyhtiölain mukainen Tamfelt Oyj Abp:n vähemmistöosakkeiden lunastusoikeus on selvä ja että Metsolla on oikeus saada Tamfeltin vähemmistöosakkeet, noin 2 prosenttia, omistukseensa asettamalla lunastushinnan ja sille kertyvän koron maksamisen vakuudeksi välimiesoikeuden hyväksymä vakuus.

 

 Metso on tänään asettanut välimiesoikeuden hyväksymän noin 5,5 miljoonan euron vakuuden ja näin ollen saanut omistusoikeuden kaikkiin Tamfeltin osakkeisiin osakeyhtiölain 18 luvun 6 §:n mukaisesti. Vakuuden asettamisen jälkeen lunastusmenettelyssä mukana olevat Tamfeltin vähemmistöosakkeenomistajat ovat oikeutettuja saamaan lunastushinnan ja sille maksettavan koron. Tamfeltin vähemmistöosakkeiden lunastushinta ja sille kertyvä korko vahvistetaan arviolta aikaisintaan kesäkuussa 2010 annettavassa välitystuomiossa. Metso maksaa lunastushinnan kuukauden kuluessa siitä, kun tuomio on saanut lainvoiman,eli arviolta aikaisintaan elokuussa 2010.
 

 Tamfeltin hakemuksesta NASDAQ OMX Helsinki Oy (Helsingin Pörssi) on päättänyt poistaa Tamfeltin osakkeet Helsingin Pörssin pörssilistalta sen jälkeen, kun omistusoikeus kaikkiin Tamfeltin osakkeisiin on siirtynyt Metsolle. Näin ollen Tamfeltin osakkeiden kaupankäynti ja listaus Helsingin Pörssissä lakkaavat Helsingin Pörssin julkaiseman erillisen tiedotteen mukaisesti.

 Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka erikoisosaamista ovat kestävät teknologia- ja palveluratkaisut kaivos-, maarakennus-, voimantuotanto-, automaatio-, kierrätys- sekä massa- ja paperiteollisuudelle. Metso työllistää noin 27 000 osaajaa yli 50 maassa. www.metso.com
 
Lisätietoja antaa:

Johanna Henttonen, sijoittajasuhdejohtaja, Metso Oyj, puh. 020 484 3253

 

 

 Metso Oyj

 

Olli Vaartimo
varatoimitusjohtaja

 

Johanna Henttonen
sijoittajasuhdejohtaja

 

jakelu:

Nasdaq OMX Helsinki Oy
Tiedotusvälineet
www.metso.com

 

Metso Twitterissä