Lehdistötiedote toukokuuta 12, 2010 03.30.00 ip. CET

Metso toimittaa kaustisointilaitoksen Metsä-Botnian Kemin tehtaalle

Metso Oyj:n lehdistötiedote 12.5.2010 klo 15:30

Metso toimittaa kaustisointilaitoksen Metsä-Botnian Kemin tehtaalle. Uusi laitos korvaa olemassa olevan kaustisointilinjan, ja se otetaan käyttöön syksyllä 2011. Tilauksen arvoa ei julkisteta. Tilaus kirjataan Metson Paperi- ja kuituteknologian toisen vuosineljänneksen aikana saatuihin tilauksiin.

 

Metson toimitukseen kuuluu kokonainen kaustisointilaitos, joka käsittää selkeyttimen, sakkalingon, viherlipeän jäähdyttimen, kalkinsammuttimen, kaustisointiastiat,  valkolipeän painekiekkosuodattimen ja varastosäiliöt. Uuden kaustisointilaitoksen kapasiteetti on 7 000 m³ valkolipeää päivässä. Toimitukseen sisältyy myös perus- ja putkistosuunnittelu, asennus ja käyntiinajo.

 

Uusi kaustisointilaitos alentaa Metsä-Botnian Kemin tehtaan kunnossapitokustannuksia ja parantaa tehtaan tehokkuutta ja ympäristösuorituskykyä. Kemin tehtaalle toimitettava laitos on Metson ensimmäinen kaustisointilaitostoimitus Suomeen.

 

Oy Metsä-Botnia Ab kuuluu Metsäliitto-konserniin. Lisäksi UPM-Kymmene Oyj omistaa yhtiöstä 17%. Metsä-Botnialla on Suomessa neljä sellutehdasta ja se on Euroopan johtavia kemiallisen sellun valmistajia. Kemin tehtaan tuotantokapasiteetti on noin 590 000 tonnia kraftmassaa vuodessa. Metsä-Botnian kokonaistuotantokapasiteetti on 2,4 miljoonaa tonnia vuodessa. 

 

Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka erikoisosaamista ovat kestävät teknologia- ja palveluratkaisut kaivos-, maarakennus-, voimantuotanto-, automaatio-, kierrätys- sekä massa- ja paperiteollisuudelle. Metso työllistää noin 27 000 osaajaa yli 50 maassa. www.metso.com

 

Lisätietoja lehdistölle antavat:

Hannu Tähkänen, johtaja, Wood and Pulp Handling, Kuidut-liiketoimintalinja, Metso, puh.  040 551 7947 

Thomas Malmqvist, myyntipäällikkö, kaustisointi, Kuidut-liiketoimintalinja, Metso, puh.  +46 54 14 23 87 (lisätietoja englanniksi ja ruotsiksi)

 

 

 Metso Oyj

 

Olli Vaartimo
varatoimitusjohtaja

 

Johanna Henttonen
sijoittajasuhdejohtaja

 

jakelu:

Nasdaq OMX Helsinki Oy
Tiedotusvälineet
www.metso.com

 

Metso Twitterissä