Lehdistötiedote toukokuuta 18, 2010 03.00.00 ip. CET

Metson teemana kestävä kehitys Shanghain maailmannäyttelyssä

Metso Oyj:n lehdistötiedote 18.5.2010 klo 15:00

 

Metson sekä Kiinan massa- ja paperiteollisuusyritysten ylimmän johdon edustajia kokoontui 18.5.2010 kokoukseen, jonka aiheena oli kestävän kehityksen edistäminen alalla. Kiinan paperiteollisuuden kauppakamarin tukema tilaisuus järjestettiin Shanghain maailmannäyttelyn yhteydessä Suomen paviljongissa. Metso isännöi sen jälkeen vielä palkintojenjakotilaisuutta.

 

"Jatkuvasti kohoavat energiakustannukset ja tiukentuvat päästömääräykset sekä tarve vähentää tuoreveden käyttöä ovat tällä hetkellä prosessiteollisuudelle kriittisiä aiheita kaikkialla maailmassa. Tämä pätee myös massa- ja paperiteollisuuteen. Investoiminen parhaiden käytettävissä olevan teknologian kehittämiseen ja käyttöönottoon on ainut tapa parantaa energia- ja materiaalitehokkuutta sekä vähentää päästöjä ja vedenkulutusta", toteaa Metson Kiinan-toimintojen johtaja Ari Harmaala.

 

Tilaisuuden pääteemoja olivat: Miten ratkaista Kiinan raaka-ainepulan ja investointien nopean kasvun välinen ristiriita ja miten tuottaa massaa ja paperia kestävästi? Hiilipäästöihin ja ekologiseen kestävyyteen kiinnitetään jo nyt paljon huomiota Kiinassa, mutta niiden merkityksen odotetaan vieläkin kasvavan poliittisten linjausten tiukentuessa. 

 

Kiina on yli 80 miljoonan tonnin vuosituotannollaan maailman suurin paperin- ja kartongintuottaja. Kiinassa on maailman nykyaikaisimmat massan- ja paperintuotantolinjat maassa 1990-luvulta lähtien ripeänä jatkuneen investointivauhdin ansiosta. Metsolla on ollut merkittävä rooli tässä kehityksessä, sillä se on toimittanut noin 35 prosenttia Kiinaan vuoden 2000 jälkeen rakennetusta paperi- ja kartonkikonekapasiteetista ja lunastanut siten paikkansa Kiinan markkinajohtajana. 

 

Metso aloitti toimitukset Kiinan massa- ja paperiteollisuudelle 1950-luvulla ja on laajentanut myöhemmin toimintaansa myös kaivos-, maarakennus-, energia- ja kierrätysalalle. Nyt Metso työllistää lähes 3 000 osaajaa 24 kiinalaisessa tytäryhtiössä ja myynti- ja palveluyksikössä. Vuoden 2010 aikana Kiinassa avataan kaksi uutta lokaatiota. Shanghaissa avataan 28.5.2010 teknologiakeskus, joka käsittää huippumodernin venttiilitehtaan ja toimituskeskuksen sekä prosessiautomaatiojärjestelmien kokoonpano- ja testaustilat. Syksyllä 2010 avataan Shandongin maakunnassa Zibossa Metson kolmas palvelukeskus, joka palvelee massa- ja paperiteollisuutta.

 

Metso on yksi Suomen paviljongin sponsoreista Shanghain maailmannäyttelyssä. Näyttelyn aikana Metso järjestää useita kohdennettuja asiakastilaisuuksia, joissa se esittelee prosessiteollisuuden vaativiin ympäristöhaasteisiin kehitettyjä puhtaan teknologian ratkaisuja.

 

Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka erikoisosaamista ovat kestävät teknologia- ja palveluratkaisut kaivos-, maarakennus-, voimantuotanto-, automaatio-, kierrätys- sekä massa- ja paperiteollisuudelle. Metso työllistää noin 27 000 osaajaa yli 50 maassa. www.metso.com

 

Lisätietoja lehdistölle antaa:

Ari Harmaala, Metson Kiinan liiketoimintojen johtaja, puh. (Kiina:) +86 13911792766 tai (Suomi) +358 40 575 2704

 

 

Metso Twitterissä