Lehdistötiedote toukokuuta 18, 2010 11.00.00 ap. CET

Metson uudet toimitilat otettu käyttöön Yorkissa, Yhdysvalloissa

Metso Oyj:n lehdistötiedote 18.5.2010 klo 11:00 paikallista aikaa

Metson toimitusjohtaja Jorma Eloranta avasi 17.5.2010 Metson Kaivos-ja maarakennusteknologian uudet toimitilat Yorkissa, Pennsylvanian osavaltiossa Yhdysvalloissa. Uudet toimitilat tukevat Metson kykyä palvella kaivosteollisuuden asiakkaitaan sekä globaalisti että Yhdysvaltain markkinoilla. Uudet, 7 000 neliömetrin kokoiset toimistotilat tarjoavat työskentelymahdollisuuden yli 300 työntekijälle.  Investoinnin kokonaisarvo on noin 10 miljoonaa euroa.

 

"Investointi kertoo luottamuksestamme siihen, että pitkällä tähtäimellä markkinamme kehittyvät suotuisasti globaalisti ja erityisesti kaivosalalla Yhdysvalloissa. Uskomme investointimme parantavan kilpailukykyämme ja tukevan kannattavaa kasvuamme tulevaisuudessa. Kehitämme jatkuvasti henkilöstömme työolosuhteita Metson päämäärien mukaisesti. Uudet, nykyaikaiset toimitilat kokoavat kaikki Yorkin toimintomme saman katon alle, ja niiden sijainti lähellä tuotantolaitosta on ihanteellinen, sanoo Kaivos- ja maarakennusteknologia -segmentin toimitusjohtaja Matti Kähkönen.

 

Metsolla on Yhdysvalloissa noin 2 800 työntekijää. Vuonna 2009 Yhdysvaltojen liikevaihto oli 566 miljoonaa euroa edustaen 11 prosenttia koko liikevaihdostamme. Noin puolet Metson liikevaihdosta Pohjois-Amerikassa tulee palveluliiketoiminnasta.

 

Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka erikoisosaamista ovat kestävät teknologia- ja palveluratkaisut kaivos-, maarakennus-, voimantuotanto-, automaatio-, kierrätys- sekä massa- ja paperiteollisuudelle. Metso työllistää noin 27 000 osaajaa yli 50 maassa. www.metso.com

 

Lisätietoja lehdistölle antaa:

 

Matti Kähkönen, toimitusjohtaja, Kaivos- ja maarakennusteknologia, Metso,

puh. 020 484 3100

Metso Twitterissä