Lehdistötiedote toukokuuta 28, 2010 12.00.00 ip. CET

Metson uusi teknologiakeskus avattiin Shanghaissa

Metso Oyj:n lehdistötiedote 28.5.2010 klo 12:00 paikallista aikaa

Shanghaissa avattiin perjantaina 28. toukokuuta Metson viime aikojen suurin investointi Kiinassa: automaatioratkaisuihin erikoistuva teknologiakeskus. Avajaisseremoniaan osallistui tasavallan presidentti Tarja Halonen. 

 

"Nyt avattu teknologiakeskus vahvistaa asiakaspalveluamme eritoten Kiinassa ja Aasian-Tyynenmeren alueella ja on osoitus luottamuksestamme alueen markkinoiden kasvuun. Meillä on Shanghain alueella jo useita tuotanto- ja palveluyksiköitä", toteaa Metson toimitusjohtaja Jorma Eloranta.

 

Shanghain Waigaoqiaon vapaakauppavyöhykkeellä sijaitsevan uuden keskuksen monipuoliset toimitilat, esimerkiksi moderni venttiilitehdas, kokoonpanoyksikkö ja jakelukeskus sekä automaatiojärjestelmien testaustilat, antavat kattavat mahdollisuudet kaikenlaisten automaatioratkaisujen kehittämiseen. Lisäksi yksikköön on sijoitettu paikalliset myynti-, palvelu- ja tuotetukitoiminnot.

 

Uusi venttiilitehdas palvelee eritoten kiinalaisasiakkaita sekä muutoinkin Aasian-Tyynenmeren markkinoita. Lisäksi se tukee tuotteiden ja komponenttien valmistuksella Metson muita venttiilitehtaita näiden vastatessa kasvavaan globaaliin kysyntään.

 

"Olemme jo Kiinan johtava massa- ja paperiteollisuuden automaatiotoimittaja. Markkina-asemamme on hyvä myös muilla prosessiteollisuuden aloilla, esimerkiksi öljy- ja kaasuteollisuudessa, jolta odotamme kasvavaa kysyntää", korostaa Metson Energia- ja ympäristöteknologian toimitusjohtaja Pasi Laine.

 

Automaatioratkaisuilla on keskeinen merkitys teollisten prosessien valvonnassa, ohjauksessa ja optimoinnissa. Lisäksi niillä on avainasema ympäristönsuojelussa, koska automaation avulla laitokset voivat tehostaa toimintaansa, nostaa kapasiteettia ja pienentää päästöjään.

 

Teknologiakeskus työllistää aluksi noin 300 henkilöä. Henkilöstömäärän arvioidaan kasvavan vuoteen 2013 mennessä 650:een.

 

Kiina on 538 miljoonan euron liikevaihdolla (v. 2009) Metson toiseksi suurin markkina-alue. Yhtiö työllistää lähes 3 000 kiinalaista 24 paikallisessa tytäryrityksessä sekä myynti- ja palveluyksikössä.

 

Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka erikoisosaamista ovat kestävät teknologia- ja palveluratkaisut kaivos-, maarakennus-, voimantuotanto-, automaatio-, kierrätys- sekä massa- ja paperiteollisuudelle. Metso työllistää noin 27 000 osaajaa yli 50 maassa. www.metso.com

 

 

Lisätietoja lehdistölle antaa:

Pasi Laine, toimitusjohtaja, Energia- ja ympäristöteknologia, Metso, puh. 020 484 3262

Metso Twitterissä