Pörssitiedote kesäkuuta 8, 2010 05.30.00 ip. CET

Metso sopi immateriaalioikeuksia koskevan riidan Yhdysvalloissa

Metso Oyj:n pörssitiedote 08.06.2010 klo 17:30

Metso ja FLSmidth-Excel LLC, Excel Foundry & Machine, Inc. ja muut osapuolet ovat sopineet Yhdysvalloissa Wisconsinin alioikeudessa vireillä olleen Metson immateriaalioikeuksien loukkaamiseen liittyvän kiistansa. Vastapuolet ovat maksaneet Metsolle sovintosopimuksen mukaisesti vastuutaan kuitenkaan myöntämättä noin 20 miljoonan euron (25 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria) suuruisen sovintokorvauksen. Muilta osin sovintosopimus on luottamuksellinen. Sovintokorvaus kirjataan Kaivos- ja maarakennusteknologian vuoden 2010 toisen neljänneksen tulokseen.

Metso suojaa myös tulevaisuudessa aktiivisesti immateriaalioikeuksiaan eri puolilla maailmaa pyrkien samalla edistämään reilua kilpailua.

Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka erikoisosaamista ovat kestävät teknologia- ja palveluratkaisut kaivos-, maarakennus-, voimantuotanto-, automaatio-, kierrätys- sekä massa- ja paperiteollisuudelle. Metso työllistää noin 27 000 osaajaa yli 50 maassa. www.metso.com

 

Lisätietoja lehdistölle antaa:

Erica Aminoff, lakiasiainjohtaja, Kaivos- ja maarakennusteknologia, Metso,
puh. 020 484 3246

 

Lisätietoja sijoittajille antaa:

Johanna Henttonen, sijoittajasuhdejohtaja, Metso Oyj, puh. 020 484 3253

 

 

Metso Oyj

 

Olli Vaartimo
varatoimitusjohtaja

 

Johanna Henttonen
sijoittajasuhdejohtaja

 

jakelu:

Nasdaq OMX Helsinki Oy
Tiedotusvälineet
www.metso.com

 

Metso Twitterissä