Lehdistötiedote kesäkuuta 17, 2010 02.00.00 ip. CET

Metso toimittaa kaksi pehmopaperilinjaa Shanghai Orient Champion Paperille Kiinaan

Metso Oyj:n lehdistötiedote 17.6.2010 klo 14:00 paikallista aikaa

Metso toimittaa kaksi kokonaista pehmopaperin tuotantolinjaa Shanghai Orient Champion Paper Co., Ltd., -yhtiölle Kiinan Shanghaihin. Ensimmäinen linjoista otetaan käyttöön vuoden 2011 toisella neljänneksellä ja toinen vuoden 2011 neljännellä neljänneksellä. Tilauksen arvoa ei julkisteta.  Kahden tämäntyyppisen pehmopaperilinjan yhteisarvo on noin 15-25 miljoonaa euroa riippuen toimituslaajuudesta ja tuotantokapasiteetista.  Tilaus kirjataan pääosin Paperi- ja kuituteknologian toisen vuosineljänneksen saatuihin tilauksiin ja automaatiotoimituksen osalta Energia- ja ympäristöteknologian toisen neljänneksen saatuihin tilauksiin.

 

Metson toimitus käsittää kaksi kokonaista pehmopaperin tuotantolinjaa, joissa  on  pehmopaperikone  sekä massankäsittely- ja lisälaitteet. Kummassakin koneessa on  perälaatikko, jenkkisylinteri,  huuva, työympäristöä parantava pölynhallintajärjestelmä sekä rullain. Massankäsittelyjärjestelmiin sisältyvät pulpperit, kartiojauhimet ja kuiduttimet ja konesihdit. Kummallekin koneelle toimitetaan myös laaja automaatiopaketti, joka käsittää prosessi-, kone- ja sähkökäyttöjen ohjaukset, laadunhallintajärjestelmän sekä energiaa säästävän höyrylaatikon kosteusprofiilin säätöön.

 

Tuotantolinjat asennetaan Shanghai Orient Champion Paperin Shanghain lähellä sijaitsevalle Jinshanin tehtaalle.  Asennusten jälkeen tehtaan kokonaiskapasiteetti kasvaa 70 000:sta 140 000 tonniin vuodessa. Shanghai Orient  Champion Paperilla on  Jinshanin tehtaassa kuusi pienempää pehmopaperikonetta ja jatkojalostuslinjaa. Yhtiö tähtää kasvuun viimeisintä teknologiaa hyödyntäen. 

 

Shanghai Orient Champion Paper Co.,Ltd. on osa CIMIC Group -ryhmää, johon kuuluu eri toimialoilla toimivia yhtiöitä. CIMIC Group -ryhmä toimii kuluttajatuotteiden, kiinteistöjen, rakennusmateriaalien, opetuksen, elektroniikan ja viestinnän toimialoilla. Shanghai Orient Champion Paper on Shanghain maailmannäyttelyn sponsori ja toimittaa tapahtumaan kierrätetyistä maitopakkauksista valmistettua pehmopaperia. 

 

Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka erikoisosaamista ovat kestävät teknologia- ja palveluratkaisut kaivos-, maarakennus-, voimantuotanto-, automaatio-, kierrätys- sekä massa- ja paperiteollisuudelle. Metso työllistää noin 27 000 osaajaa yli 50 maassa. www.metso.com

 

Lisätietoja lehdistölle antavat:

 

Jan Erikson, myyntijohtaja, Pehmopaperit-linja, Metso,

puh. +46 70 517 14 90

Ingmar Andersson, johtaja,  Aasian alue, Pehmopaperit-linja, Metso,  puh. +46 705 17 13 90

Metso Twitterissä