Pörssitiedote kesäkuuta 2, 2010 02.15.00 ip. CET

Metso toimittaa selluteknologiaa Ilim Groupille Venäjälle

Metso Oyj:n pörssitiedote 2.6.2010 klo 14:15

Metso toimittaa keskeisen teknologian Ilim Group -yhtiön uudelle kraftsellutehtaalle, joka rakennetaan Bratskiin, Venäjän Irkutsk Oblastiin. Tilauksen arvo on noin 180 miljoonaa euroa. 

 

Metson toimitukseen kuuluu kokonainen kuitulinja. Kuitulinjaan sisältyy keitin,  lajittamo, happidelignifiointi, ruskean massan pesemö ja valkaisimo pesupuristimineen  ja sellunkuivauslinja, joka käsittää tasoviiratyyppisen märänpään sekä kaksi paalauslinjaa. Olennaisena osana Bratskin uudistusohjelmaan kuuluu uusi Metson soodakattila ja haihduttamon uudistus. Lisäksi Metso toimittaa -automaatiojärjestelmän kaikille prosessialueille sekä tarvittavat analysaattorit ja erityislaitteiston laadun ja ajettavuuden hallintaan. Metson saama tilaus korostaa sen kokonaisosaamista sellunvalmistuksen alalla. Uusi sellutehdas otetaan käyttöön vuoden 2012 aikana.

 

Noin 60 % tilauksen arvosta kirjataan Metson Paperi- ja kuituteknologian toisen vuosineljänneksen aikana saatuihin tilauksiin ja noin 10 % Energia- ja ympäristöteknologian toisen vuosineljänneksen aikana saatuihin tilauksiin. Noin 30 % tilauksen arvosta kirjattiin jo vuoden 2009 neljännellä neljänneksellä Energia- ja ympäristöteknologian uusiin tilauksiin.

 

Uusi sellutehdas tuottaa 720 000 tonnia valkaistua havupuusellua vuodessa ja se nostaa Bratskin tehtaan vuotuisen kokonaiskapasiteetin yli 1 miljoonaan tonniin. Käynnistyttyään Bratskin tehdas on yksi maailman suurimpia ja nykyaikaisimpia havupuusellun valmistuslaitoksia. Ilim Groupin kokonaisinvestoinnin arvo on noin 570 miljoonaa euroa (lähes 700 miljoonaa USD).

 

Ilim Group, jonka pääkonttori sijaitsee Pietarissa, on Venäjän johtavia sellun- ja paperinvalmistajia. Maailman johtava paperi- ja pakkausyhtiö International Paper on Ilim Group -yhtiön strateginen partneri. Ilim Groupin sellun  ja paperin tuotannon kokonaiskapasiteetti on 2,3 miljoonaa tonnia vuosittain. Yhtiö työllistää yli 20 000 henkilöä.

 

Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka erikoisosaamista ovat kestävät teknologia- ja palveluratkaisut kaivos-, maarakennus-, voimantuotanto-, automaatio-, kierrätys- sekä massa- ja paperiteollisuudelle. Metso työllistää noin 27 000 osaajaa yli 50 maassa. www.metso.com

 

 

Lisätietoja lehdistölle antavat:

Mikael T. Sundqvist, myyntijohtaja, Kuidut-liiketoimintalinja, Metso,  puh.  +46 70 533 50 77

Hannu Tähkänen, johtaja, Wood and Pulp Handling, Kuidut-liiketoimintalinja, Metso, puh.  040 551 79 47

Kari Remes, myyntijohtaja, Voimantuotanto-liiketoimintalinja, Metso, puh.  040 709 2015

 

Lisätietoja sijoittajille antaa:

Johanna Henttonen, sijoittajasuhdejohtaja, Metso Oyj, puh. 020 484 3253

 

 

Metso Oyj

 

Olli Vaartimo
varatoimitusjohtaja

 

Johanna Henttonen
sijoittajasuhdejohtaja

 

jakelu:

Nasdaq OMX Helsinki Oy
Tiedotusvälineet
www.metso.com

Metso Twitterissä