Pörssitiedote heinäkuuta 15, 2010 10.30.00 ap. CET

Metso toimittaa hienopaperilinjan APRIL Fine Paper (Guangdong) -yhtiölle Kiinaan

Metso Oyj:n pörssitiedote 15.7.2010 klo 10:30


Metso toimittaa hienopaperin valmistuslinjan Kiinaan APRIL Fine Paper (Guangdong) Co., Ltd:n Xin Huin tehtaalle, Guangdongin maakuntaan. Tuotantolinja käynnistyy vuoden 2011 viimeisellä neljänneksellä. Tilauksen arvoa ei julkisteta. Tämäntyyppisen hienopaperilinjan arvo on noin 80-120 miljoonaa euroa riippuen toimituslaajuudesta. Tilaus kirjataan pääosin Paperi- ja kuituteknologian toisen vuosineljänneksen saatuihin tilauksiin ja automaatiotoimituksen osalta Energia- ja ympäristöteknologian toisen neljänneksen saatuihin tilauksiin.

 

Metson toimitus käsittää kokonaisen tuotantolinjan puuvapaan päällystämättömän paperin valmistukseen. Linjaan kuuluu massankäsittelyjärjestelmä, paperikone, kaksi pituusleikkuria ja laaja automaatiopaketti. Toimitus käsittää myös Metson konekudokset koko tuotantolinjalle.

 

Uuden 8,65 metrin levyisen linjan kapasiteetti on 450 000 tonnia vuodessa. Koneen suunnittelunopeus on 1 800 m/min.

 

APRIL Fine Paper (Guangdong) kuuluu osana Asia Pacific Resources International Limited (APRIL) -yhtiöön, joka on yksi suurimpia valkaistun lehtipuusulfaattisellun valmistajia ja johtavia kuidun, massan ja paperin valmistajia maailmassa. Yhtiöllä on tuotantolaitoksia Indonesiassa ja Kiinassa.

 

Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka erikoisosaamista ovat kestävät teknologia- ja palveluratkaisut kaivos-, maarakennus-, voimantuotanto-, automaatio-, kierrätys- sekä massa- ja paperiteollisuudelle. Metso työllistää noin 27 000 osaajaa yli 50 maassa. www.metso.com

 

Lisätietoja lehdistölle antaa:
Myynti- ja markkinointijohtaja Jari Koikkalainen, Paperit-liiketoimintalinja, Metso, puh. 040- 838 8950

 

Lisätietoja sijoittajille antaa:
Johanna Henttonen, sijoittajasuhdejohtaja, Metso Oyj, puh. 020 484 3253

 

 

 

 

 

Metso Oyj

 

Olli Vaartimo
varatoimitusjohtaja

 

Johanna Henttonen
sijoittajasuhdejohtaja

 

jakelu:

Nasdaq OMX Helsinki Oy
Tiedotusvälineet
www.metso.com

 

Metso Twitterissä