Lehdistötiedote heinäkuuta 26, 2010 03.00.00 ip. CET

Metso toimittaa kalsinointijärjestelmän OJSC Novolopetsk Steel -yhtiölle Venäjälle

Metso Oyj:n lehdistötiedote 26.07.2010 klo 15:00

Metso toimittaa kalkin kalsinointijärjestelmän OJSC Novolopetsk Steel (NLMK) -yhtiölle Venäjälle. Laitteisto toimitetaan vuoden 2011 viimeisen neljänneksen aikana sekä tulenkestävät osat vuoden 2012 ensimmäisen neljänneksen aikana. Tilauksen arvoa ei julkisteta. Tilaus kirjataan Kaivos- ja maarakennusteknologian toisen neljänneksen saatuihin tilauksiin.

Toimitus sisältää kalsinointijärjestelmän, jossa on esikuumentimella varustettu kiertouuni, sekä prosessin, laitteiden ja laitoksen ohjausjärjestelmän suunnittelun. Lisäksi toimitukseen kuuluvat laitoksen pystytys ja valvonta.

Kalsinointijärjestelmä asennetaan NLMK:n nykyisen tuotantolaitoksen yhteyteen Lipetskissä, noin 450 kilometriä Moskovasta etelään. Järjestelmä on ensimmäinen Metson yhtiölle toimittama laitos, ja sen kapasiteetti on 800 tonnia sammuttamatonta kalkkia vuorokaudessa. Laajennuksen myötä NLMK:n kalkintuotanto nousee 250 000 tonnilla vuodessa.

Venäläinen OJSC Novolipetsk Steel on maailmanlaajuisesti toimiva teräksen tuottaja, jonka tuotantolaitokset sijaitsevat pääosin Lipetskissä. Yhtiö on Venäjän kolmanneksi suurin teräsyhtiö ja sen toimialaan kuuluvat kaivostoiminta, teräksen tuotanto sekä valssaus.

 

Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka erikoisosaamista ovat kestävät teknologia- ja palveluratkaisut kaivos-, maarakennus-, voimantuotanto-, automaatio-, kierrätys- sekä massa- ja paperiteollisuudelle. Metso työllistää noin 27 000 osaajaa yli 50 maassa. www.metso.com

 

Lisätietoja antaa:

 

John Trescot, SVP, Global Sales, Mining and Construction Technology, Metso, tel. +1 717 793 1073

Michael Schiefer, Global Sales Engineer, Pyro, Mining and Construction Technology, Metso, tel. +1 570 271 7659

Metso Twitterissä