Lehdistötiedote heinäkuuta 9, 2010 11.00.00 ap. CET

Metso toimittaa levynvalmistuslaitteita Berneckille Brasiliaan

Metso Oyj:n lehdistötiedote 9.7.2010 klo 11:00

 

Metso toimittaa levynvalmistuslinjan alkupään laitteet, mukaan lukien puun- ja kuidunkäsittelyjärjestelmät, brasilialaiselle Berneckille Curitibanosiin, Santa Catarinan osavaltioon. Laitteet käynnistyvät vuoden 2011 kolmannella neljänneksellä. Tilauksen arvo on alle 10 miljoonaa euroa. Tilaus kirjataan Paperi- ja kuituteknologia -segmentin toisen neljänneksen saatuihin tilauksiin.

 

Metson toimitus käsittää kaikki levynvalmislinjan alkupään päälaitteet, joihin kuuluvat rumpukuljetin, kuorimarumpu, hakku, hakesiilo, hakeseula, kuidutinjärjestelmä, tarvittavat moottorit, ohjausjärjestelmä sekä asennusvalvonta ja käynnistys.

 

Berneckin levynvalmistuslaitos tuottaa 3-40 mm:n paksuista MDF- eli puolikovaa kuitulevyä pääasiasta männystä. Laitoksen kuidutuskapasiteetti on noin 40 tonnia tunnissa. Kyseessä on Metson toinen levynvalmistuslinjan alkupään laitetoimitus Berneckille.

 

Berneck on Brasilian johtavia levynvalmistajia, jonka vuosikapasiteetti on yli 1 200 000 m3 lastulevyä, MDF-levyä sekä mänty- ja tiikkituotteita. Berneckin palveluksessa on yli 1 400 henkilöä ja se omistaa yli 62 000 hehtaarin laajuiset mänty- ja tiikkiviljelmät.

 

Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka erikoisosaamista ovat kestävät teknologia- ja palveluratkaisut kaivos-, maarakennus-, voimantuotanto-, automaatio-, kierrätys- sekä massa- ja paperiteollisuudelle. Metso työllistää noin 27 000 osaajaa yli 50 maassa. www.metso.com

 

Lisätietoja antaa (ruotsiksi tai englanniksi):
Mattias Erixon, myyntipäällikkö, Kuidut-liiketoimintalinja, Metso
Puh. +46 60 16 57 27 tai +46 70 610 57 27

Metso Twitterissä