Pörssitiedote elokuuta 26, 2010 07.30.00 ap. CET

Matti Kähkönen nimitetty Metson uudeksi toimitusjohtaksi

Metso Oyj:n pörssitiedote 26.8.2010 klo 07:30

Metson hallitus on valinnut diplomi-insinööri Matti Kähkösen Metso Oyj:n ja Metso-konsernin uudeksi toimitusjohtajaksi. Matti Kähkönen aloittaa uudessa tehtävässään 1.3.2011.

 

Matti Kähkönen (s. 1956) toimii tällä hetkellä Metson Kaivos- ja maarakennusteknologia -segmentin toimitusjohtajana, ja hän jatkaa tässä tehtävässä kunnes siirtyy Metson toimitusjohtajaksi. Hänellä on pitkä ura Metsossa: hän on toiminut monissa johtotehtävissä automaatio- sekä kaivos- ja maarakennusteknologia­liiketoiminnoissamme. Metson johtoryhmän jäsen hän on ollut vuodesta 2001.

 

Metson hallituksen puheenjohtaja Jukka Viinanen: "Matti Kähkösellä on vahvat näytöt Metsossa. Viimeisimpänä hän on joukkoineen vienyt menestyksekkäästi lävitse Kaivos-ja maarakennusteknologia -segmentin toimintatavan muutosta entistä yhtenäisemmäksi ja palvelulähtöisemmäksi. Matti on tunnettu avoimesta ja suoraviivaisesta johtamistyylistä, ja olen vakuuttunut, että hänen johdollaan Metsolla on erinomaiset mahdollisuudet jatkaa kannattavan kasvun tiellä."

 

Matti Kähkönen kommentoi: "Otan Metson toimitusjohtajan tehtävän vastaan innostuneena. Metso on monella alalla markkinajohtaja, ja olemme tunnettu erityisesti teknologiastamme ja vahvasta maailmanlaajuisesta läsnäolostamme. Tavoitteenani on varmistaa, että Metson viime vuosien myönteinen toiminnallinen ja taloudellinen kehitys jatkuu. Tehtävänäni on huolehtia siitä, että Metso on kilpailukykyinen, aidosti globaali ja palvelusuuntautunut yritys, jonka toiminnassa korostuvat asiakastyytyväisyys ja omistaja-arvon luominen."

 

Metson nykyinen toimitusjohtaja Jorma Eloranta jatkaa tehtävässään 1.3.2011 saakka.

 

 Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka erikoisosaamista ovat kestävät teknologia- ja palveluratkaisut kaivos-, maarakennus-, voimantuotanto-, automaatio-, kierrätys- sekä massa- ja paperiteollisuudelle. Metso työllistää noin 27 000 osaajaa yli 50 maassa. www.metso.com

 

Lisätietoja antavat:
Jukka Viinanen, hallituksen puheenjohtaja, Metso, puh. 020 484 3000

Jorma Eloranta, toimitusjohtaja, Metso, puh. 020 484 3000

Matti Kähkönen, toimitusjohtaja, Kaivos-ja maarakennusteknologia, Metso, puh. 020 484 3100


Lisätietoja sijoittajille antaa:
Johanna Henttonen, sijoittajasuhdejohtaja, Metso, puh. 020 484 3253

 

Metson uuden toimitusjohtajan esittely medialle

Metson uusi toimitusjohtaja esittäytyy medialle tänään torstaina klo 9.00-9.45 Metson konsernihallinnossa, Fabianinkatu 9 A, Helsinki. Tilaisuudessa ovat paikalla hallituksen puheenjohtaja Jukka Viinanen, Metson nykyinen toimitusjohtaja Jorma Eloranta ja tuleva toimitusjohtaja Matti Kähkönen.

 

Matti Kähkösen Curriculum Vitae

 

Henkilötiedot

 

Nimi  Matti Kähkönen
Syntymäaika  1956
Koulutus  Diplomi-insinööri (konepajatekniikka ja teollisuustalous), Tampereen Teknillinen Yliopisto, 1984

 

Työkokemus

 

1.12.2008- Toimitusjohtaja, Kaivos-ja maarakennusteknologia
2006-2008 Toimitusjohtaja, Metso Minerals
2001-2006 Toimitusjohtaja, Metso Automation
1999-2001 Divisioonajohtaja, Metso Automation, Field Systems
1993-1999 Divisioonajohtaja, Neles Controls / Neles-Jamesbury
1988-1993 Markkinointi- ja myyntitehtävät, Neles-Jamesbury
1987-1988 Myynti-insinööri, Neles, Englannin myyntitoimisto
1984-1987 Suunnittelija ja pääsuunnittelija, Neles
1980-1983 Projekti-insinööri, Rauma-Repola, Lokomon tehtaat, meritekninen osasto

 

Tiedot Matti Kähkösen osakeomistuksesta Metsossa löytyvät yhtiön internet-sivuilta www.metso.com.

 

 Metso Oyj

 

Olli Vaartimo
varatoimitusjohtaja

 

Johanna Henttonen
sijoittajasuhdejohtaja

 

jakelu:

Nasdaq OMX Helsinki Oy
Tiedotusvälineet
www.metso.com

Metso Twitterissä