Lehdistötiedote elokuuta 25, 2010 12.00.00 ip. CET

Metso toimittaa kartonkikoneen Lee & Manille Kiinaan

Metso Oyj:n lehdistötiedote 25.8.2010 klo 12:00


Metso toimittaa päällystetyn kartongin tuotantolinjan kiinalaiselle Lee & Man Paper Manufacturing Co., Ltd. -yhtiölle sen Hongmein tehtaalle Guangdongin maakuntaan. Uusi tuotantolinja käynnistyy vuoden 2011 lopussa. Tilauksen arvoa ei julkisteta. Tämäntyyppisten tuotantolinjojen arvo on noin 70-90 miljoonaa euroa toimituksen laajuudesta ja tuotantokapasiteetista riippuen. Tilaus kirjataan Paperi- ja kuituteknologian kolmannen vuosineljänneksen saatuihin tilauksiin.

 

Metson toimitukseen kuuluu kokonainen valkopintaista kartonkia valmistava kone nelikerrosviiraosalta aina pituusleikkurille, mukaan lukien ilmajärjestelmät.

 

Lee & Man Paper -yhtiö ja Metso ovat pitkään tehneet yhteistyötä, mistä hyvänä osoituksena ovat yhtiön Changshun  ja Hongmein tehtaille  aiemmin toimitetut kartonkikoneet. 

 

Lee & Man Paper Manufacturing Co., Ltd. on yksi Kiinan suurimpia paperin- ja selluntuottajia, joka työllistää yli 7 000 henkilöä. Vuonna 1994 perustetun yhtiön osakkeet on listattu Hong Kongin pörssissä. Vuonna 2009 Lee & Manin yhteenlaskettu tuotantokapasiteetti oli liki 4,5 miljoonaa tonnia paperia ja 300 000 tonnia sellua. Yhtiön maaliskuussa 2010 päättyneen tilivuoden liikevaihto oli noin 1,3 miljardia euroa.

 

Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka erikoisosaamista ovat kestävät teknologia- ja palveluratkaisut kaivos-, maarakennus-, voimantuotanto-, automaatio-, kierrätys- sekä massa- ja paperiteollisuudelle. Metso työllistää noin 27 000 osaajaa yli 50 maassa. www.metso.com

 

Lisätietoja lehdistölle antaa:
Kaarlo Hedman, myyntijohtaja, Paperit-liiketoimintalinja, Metso
Puh. 040 585 9943

 

 

Lisätietoja sijoittajille antaa:
Johanna Henttonen, sijoittajasuhdejohtaja, Metso Oyj, puh. 020 484 3253

 

Metso Twitterissä