Lehdistötiedote elokuuta 23, 2010 05.00.00 ip. CET

Metso toimittaa Oji Paperille sellutehtaan Kiinaan

Metso Oyj:n lehdistötiedote 23.8.2010 klo 17:00 paikallista aikaa

Metso toimittaa japanilaiselle Oji Paper Co., Ltd:lle uuden sellutehtaan. Tehdas rakennetaan eteläisessä Kiinassa, Jiangsun maakunnassa sijaitsevaan Nantongin kaupunkiin. Sellutehdas käynnistyy vuoden 2012 lopussa. Tilauksen arvoa ei julkisteta. Tämäntyyppisen sellutehtaan  arvo on 100-150 miljoonaa euroa riippuen toimituslaajuudesta. Yli puolet tilauksesta kirjattiin Paperi- ja kuituteknologian toisen vuosineljänneksen saatuihin tilauksiin ja loput Energia- ja ympäristöteknologian toisen neljänneksen saatuihin tilauksiin.

 

Metson toimitus käsittää kaikki uuden tehtaan pääprosessilaitteet. Niihin kuuluvat hakeseulat ja -siilot, jatkuva keitto, kuitulinja pesupuristimineen, happivalkaisu, kokoomakone, soodakattila, haihduttamo, valkolipeän valmistuslaitos ja kaasujenkäsittelyjärjestelmä. Metson uudenaikaisin selluteknologia takaa ympäristömyötäisen ja tehokkaan tuotannon.

 

Uusi sellutehdas tuottaa vuosittain 700 000 tonnia valkaistua lehtipuusellua Nantongin tehtaan paperikoneen raaka-aineeksi.

 

Metson saama tilaus on osoitus yhtiön vahvasta kokonaisosaamisesta sellu- ja paperiteollisuuden laitetoimittajana. Kesäkuussa yhtiö tiedotti toimittavansa pääteknologian Ilim Groupin uuteen 720 000 tonnin sellutehtaaseen Venäjän Bratskiin.

 

Oji Paper, joka on maailman suurimpia paperintuottajia, valmistaa paperia, sellua ja paperituotteita, mm. sanomalehtipaperia, itsejäljentävää paperia, pakkauspapereita ja kartonkia. Uusi Nantongiin rakennettava sellutehdas on osa Ojin strategiaa laajentaa toimintaansa Itä-Aasiassa.

 

Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka erikoisosaamista ovat kestävät teknologia- ja palveluratkaisut kaivos-, maarakennus-, voimantuotanto-, automaatio-, kierrätys- sekä massa- ja paperiteollisuudelle. Metso työllistää noin 27 000 osaajaa yli 50 maassa. www.metso.com

 

Lisätietoja lehdistölle antavat:
Kari Remes, myyntijohtaja, Power-liiketoimintalinja, Metso, puh.  040 709 2015

 

Lars Dahlqvist, Senior Vice President, Fiber Processing Unit, Kuidut-liiketoimintalinja, Metso, puh. +46 70 606 80 90 (ruotsiksi ja englanniksi)

Metso Twitterissä