Lehdistötiedote tammikuuta 31, 2011 11.00.00 ap. CET

Metso laajentaa kunnossapitoyhteistyötään SAICA:n kanssa

Metso Oyj:n lehdistötiedote 31.1.2011 klo 11:00 paikallista aikaa

Metso ja SAICA ovat solmineet Ison-Britannian Partingtonissa sijaitsevan Saica Containerboard UK Ltd:n paperitehtaan tehdaskunnossapitoa koskevan ulkoistamissopimuksen. Tammikuun 11. päivä 2011 voimaan astuneen monivuotisen sopimuksen mukaan Metso vastaa kokonaisuudessaan Partingtonin tehtaan voimalaitosten, massankäsittelyjärjestelmän ja kartonginvalmistuslinjan sekä vesienkäsittelylaitteiden kunnossapitotoimintojen perustamisesta, tehdaskunnossapidosta ja parannusprojektien johtamisesta. Sopimuksen arvoa ei julkisteta.

 

Partingtonin tehtaan ulkopakkauskartonkia valmistavan tuotantolinjan toimittaa myös Metso. Vuonna 2010 SAICA:lta saatu tilaus julkistettiin 18.3.2010. Tuotantolinja käynnistyy vuoden 2012 ensimmäisellä neljänneksellä.

 

SAICA ja Metso ovat tehneet pitkään yhteistyötä kunnossapidossa. Vuodesta 2005 yhtiöillä on ollut kunnossapitoon erikoistunut yhteisyritys, joka palvelee SAICA:n Espanjan Zaragozassa sijaitsevia tehtaita. Vuodesta 2007 Metson tehdaskunnossapitoyksikkö on palvellut SAICA:n Venizelin tehdasta Ranskassa. Tämän yhteistyön ja Metson muiden kunnossapitoreferenssien pohjalta SAICA ja Metso kehittivät yhteistyössä kunnossapidon ulkoistamismallin Partingtonin tehtaalle. Mallin mukaisesti tehtaalla optimoidaan proaktiivisen, kuntoon perustuvan, ennakoivan, ehkäisevän ja korjaavan kunnossapidon käyttö Metson soveltaman luotettavuuskeskeisen kunnossapidon (RCM) pohjalta. Malli edesauttaa varmistamaan laitteistojen parhaan mahdollisen tehokkuuden ja kustannusten optimoinnin.

 

Saica Containerboard UK Ltd. on espanjalaisen perheomisteisen SAICA:n tytäryhtiö. SAICA on maailman johtava kierrätyskuitupohjaisten korkealuokkaisten kevyiden ulkopakkauskartonkien valmistaja, joka työllistää yli 8 000 henkilöä Espanjassa, Ranskassa, Portugalissa, Italiassa, Irlannissa sekä Isossa-Britanniassa. Yhtiön vuotuinen liikevaihto on 1,9 miljardia euroa.
Lisätietoja antaa:

 

Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka erikoisosaamista ovat kestävät teknologia- ja palveluratkaisut kaivos-, maarakennus-, voimantuotanto-, automaatio-, kierrätys- sekä massa- ja paperiteollisuudelle. Metso työllistää noin 27 000 osaajaa yli 50 maassa. www.metso.com

 

Lisätietoja lehdistölle antaa:
Jukka Koiranen, myyntijohtaja, Paperit-liiketoimintalinja, Metso
Puh. 040 545 6173

Metso Twitterissä