Lehdistötiedote tammikuuta 24, 2011 11.00.00 ap. CET

Metso toimittaa biomassakattilalaitoksen Porvoon Energialle

Metso Oyj:n lehdistötiedote 24.1.2011 klo 11:00 paikallista aikaa

Metso toimittaa biomassakattilalaitoksen yhdistettyyn lämmön ja sähkön tuotantoon Porvoon Energialle Tolkkisiin. Kattilalaitoksen toimittaa Metson ja Wärtsilän yhteisyritys MW Power. Tilauksen arvo on alle 15 miljoonaa euroa ja tilaus sisältyy Energia- ja ympäristöteknologian vuoden 2010 neljännen vuosineljänneksen saatuihin tilauksiin. Laitoksen on määrä valmistua vuoden 2013 ensimmäisellä vuosineljänneksellä.

 

Biomassakattilalaitos hyödyntää kerrosleijuteknologiaa (BFB). Pääasiallisina polttoaineina laitoksessa käytetään metsähaketta, puun kuorta ja sahanpurua. Laitos tuottaa 38 MW kaukolämpöä Porvoon seudulle ja 12 MW sähköä valtakunnan verkkoon.

 

Porvoon Energian emoyhtiö Porvoon Energia Oy on Porvoon kaupungin omistama yhtiö. Yhtiön strategian mukaista on mahdollisimman laaja bioperäisten polttoaineiden käyttö sähkön ja lämmön tuotannossa. Jo nyt yhtiö tuottaa noin 70 % sähköenergiasta vihreällä sähköllä. Uusi voimalaitos rakennetaan samalle tontille nykyisen vuodelta 1979 peräisin olevan voimalaitoksen kanssa.

 

MW Power on Metson ja Wärtsilän yhteisyritys, joka toimittaa keskisuuren ja pienen kokoluokan voima- ja lämpölaitoksia uusiutuville polttoaineille. Ratkaisuissamme yhdistyy paras teknologia, toimitusvarmuus ja kattava huoltotoiminta. www.mwpower.fi

 

Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka erikoisosaamista ovat kestävät teknologia- ja palveluratkaisut kaivos-, maarakennus-, voimantuotanto-, automaatio-, kierrätys- sekä massa- ja paperiteollisuudelle. Metso työllistää noin 27 000 osaajaa yli 50 maassa. www.metso.com

 

Lisätietoja lehdistölle antaa:

 

Olli Elo, Product Line Director, MW Power, puh. 040 556 5504

Metso Twitterissä