Lehdistötiedote tammikuuta 5, 2011 11.00.00 ap. CET

Metso toimittaa biomassavoimalaitoksen Oü Helme Energialle Viroon

Metso Oyj:n lehdistötiedote 5.1.2011 klo 11:00 paikallista aikaa


 Metso toimittaa biomassavoimalaitoksen yhdistettyyn lämmön ja sähkön tuotantoon Viron Helmen kuntaan Oü Helme Energialle. Voimalaitoksen toimittaa Metson ja Wärtsilän yhteisyritys MW Power. Toimitukseen sisältyy Metson Automaatio-liiketoimintalinjan toimittama laitoksen automaatiojärjestelmä. Tilauksen arvo on yli 15 miljoonaa euroa ja tilaus sisältyy Energia- ja ympäristöteknologian vuoden 2010 neljännen vuosineljänneksen saatuihin tilauksiin. Laitoksen on määrä käynnistyä vuoden 2012 kolmannella vuosineljänneksellä.

 

Biomassavoimalaitos hyödyntää kerrosleijuteknologiaa (BFB). Pääasiallisina polttoaineina laitoksessa käytetään  metsätähdettä, puun kuorta ja haketta tai jyrsinturvetta. Laitos tuottaa 15 MW lämpöä ja 6,4 MW sähköä. Tästä osa hyödynnetään asiakkaan tontilla sijaitsevalla pellettitehtaalla ja valtaosa myydään valtakunnan verkkoon.

 

Oü Helme Energia on bioenergiaan ja uusiutuvan energian tuotantoon keskittyvän yksityisen sijoitusyhtiö AS Graanul Investin tytäryhtiö. AS Graanul Invest on Baltian suurin pellettien tuottaja ja Euroopan laajuisesti viiden merkittävimmän joukossa.

 

MW Power on Metson ja Wärtsilän yhteisyritys, joka toimittaa keskisuuren ja pienen kokoluokan voima- ja lämpölaitoksia uusiutuville polttoaineille. Ratkaisuissamme yhdistyy paras teknologia, toimitusvarmuus ja kattava huoltotoiminta. www.mwpower.fi

 

Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka erikoisosaamista ovat kestävät teknologia- ja palveluratkaisut kaivos-, maarakennus-, voimantuotanto-, automaatio-, kierrätys- sekä massa- ja paperiteollisuudelle. Metso työllistää noin 27 000 osaajaa yli 50 maassa. www.metso.com

 

Lisätietoja lehdistölle antaa:
Olli Elo, Product Line Director, MW Power, puh. 040 556 5504

Metso Twitterissä