Lehdistötiedote tammikuuta 31, 2011 01.00.00 ip. CET

Metso toimittaa soodakattilan Grasim Industriesille Intiaan

Metso Oyj:n lehdistötiedote 31.1.2011 klo 13:00

Metso toimittaa Grasim Industries Ltd:n Harihar Polyfibers -yksikölle soodakattilan, joka korvaa Kumarapatnamissa Karnatakan osavaltiossa Intiassa sijaitsevan liukosellutehtaan kaksi nykyistä soodakattilaa. Kattila otetaan tuotantokäyttöön vuoden 2012 kolmannella neljänneksellä. Tilauksen arvoa ei julkisteta. Tilaus sisältyy Energia- ja ympäristöteknologian vuoden 2010 neljännen vuosineljänneksen saatuihin tilauksiin.

 

Metson toimitus kattaa kattilan päälaitteet ja -putkistot sekä vakiolaitteet ja kenttälaitteet.

 

Uusi soodakattila tehostaa höyryntuotantoa ja auttaa pienentämään käyttö- ja kunnossapitokustannuksia tehtaan nykyisiin kaksilieriöisiin kattiloihin verrattuna. "Päätimme hankkia vanhat kattilat korvaavan uuden soodakattilan Metsolta taataksemme kattilan turvallisuuden, luotettavuuden ja paremman ympäristösuorituskyvyn. Soodakattila on huomattava investointi Hariharin tehtaalle", toteaa Harihar Polyfibersin johtaja Rajendra Jain.

 

Metson Voimantuotanto-liiketoimintalinja aloitti toimintansa Intiassa vuonna 2008. Toiminta on sittemmin laajentunut palvelemaan koko markkina-alueen tarpeita. Intia oli vuonna 2009 Metso-konsernille 11. tärkein maa saaduissa tilauksissa mitattuna; niiden arvo oli 117 miljoonaa euroa. Liikevaihdossa mitattuna Intia oli 12. tärkein maa 131 miljoonan euron myynnillään. Metsolla on Intiassa yhteensä noin 700 työntekijää.

 

Grasim Industries Limited on osa Aditya Birla -ryhmää ja Intian suurin viskoosikuidun viejä yhteensä 333 975 tonnin vuosikapasiteetillaan. Harihar Polyfibers -yksikkö valmistaa sekä viskoosikuitua että liukosellua, joka on viskoosikuidun perusraaka-aine.

 

Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka erikoisosaamista ovat kestävät teknologia- ja palveluratkaisut kaivos-, maarakennus-, voimantuotanto-, automaatio-, kierrätys- sekä massa- ja paperiteollisuudelle. Metso työllistää noin 27 000 osaajaa yli 50 maassa. www.metso.com

 

Lisätietoja lehdistölle antaa:

D Ravi, Managing Director, Intia, Voimantuotanto-liiketoimintalinja, Metso, puh. +91 97890 5729

Metso Twitterissä