Lehdistötiedote lokakuuta 3, 2011 09.00.00 ap. CET

Metso ja Neste Oil allekirjoittivat laajan automaatiota ja palveluita koskevan sopimuksen

Metso Oyj:n lehdistötiedote 03.10.2011 klo 09:00 paikallista aikaa

Ensimmäiset uuden sopimuksen mukaiset automaatiojärjestelmätilaukset Porvoon ja Naantalin jalostamoilta.

Metso on allekirjoittanut Neste Oil Oy:n kanssa laajan automaatioteknologioita ja niihin liittyviä palveluita koskevan sopimuksen vuosiksi 2011-2016. Uuden sopimuksen mukaiset ensimmäiset uudet Metso-automaatiojärjestelmät ja turvalogiikat toimitetaan Porvoon ja Naantalin jalostamoille ensi vuonna korvaamaan olemassaolevat järjestelmät. Toimitusten jälkeen Metso on toimittanut yhteensä 20 automaatiojärjestelmää ja 30 turvalogiikkaa Neste Oilin jalostamoihin Porvooseen, Naantaliin, Singaporeen ja Rotterdamiin.

 

Neste Oilin jalostamot ovat tekniikaltaan erittäin edistyksellisiä, ja Metso ja Neste Oil ovat yhdessä kehittäneet aikaisempien toimitusten yhteydessä vaativia automaation erikoissovelluksia jalostamoiden tarpeisiin. Tämä yhteistyö jatkuu myös uusissa tilauksissa.

 

Porvoon jalostamolle toimitetaan kolme Metso DNA -järjestelmää ja kolme turvalogiikkaa, jotka korvaavat nykyiset järjestelmät kolmessa jalostamon yli 40 prosessiyksiköstä. Porvoon jalostamo valmistaa vuosittain noin 12,5 miljoonaa tonnia öljytuotteita neljällä tuotantolinjallaan. Naantalin jalostamolle toimitetaan kolme uutta turvalogiikkaa ja muutostöitä tehdään jalostusprosessien ja sataman Metso DNA -järjestelmissä. Jalostamo valmistaa pääosin liikennepolttoaineita ja erikoistuotteita kuten bitumeita, liuottimia ja pienmoottoribensiiniä.

 

Neste Oil Oyj on korkealaatuisiin puhtaamman liikenteen polttoaineisiin keskittyvä jalostus- ja markkinointiyhtiö, joka valmistaa kaikkia tärkeimpiä öljytuotteita. Se on myös maailman johtava uusiutuvista raaka-aineista valmistetun dieselin toimittaja. Neste Oilin liikevaihto vuonna 2010 oli 11,9 miljardia euroa, ja sen palveluksessa työskentelee noin 5 000 henkilöä.

 

Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka erikoisosaamista ovat kestävät teknologia- ja palveluratkaisut kaivos-, maarakennus-, voimantuotanto-, automaatio-, kierrätys- sekä massa- ja paperiteollisuudelle. Metso työllistää noin 29 000 osaajaa yli 50 maassa. www.metso.com

 

Lisätietoja antaa:

 

Kari Karppinen, myyntipäällikkö, Automaatio-liiketoimintalinja, Metso, puh. 0400 638531  

Metso Twitterissä