Lehdistötiedote lokakuuta 5, 2011 02.00.00 ip. CET

Metso toimittaa junavaunujen kippauslaitteistoa Kanadaan

Metso Oyj:n lehdistötiedote 5.10.2011 klo 14:00 paikallista aikaa

Metso toimittaa junavaunujen kippauslaitteistoja Westshore Terminals Limited Partnershipille, joka operoi hiilen varastointi- ja lastausterminaalia Roberts Bankissa, British Columbian osavaltiossa Kanadassa. Kyseinen terminaali on Pohjois-Amerikan länsirannikon suurin hiilen vientisatama ja kuivan massatavaran käsittelyterminaali. Tilauksen arvoa ei julkisteta.

Tilaukseen sisältyy laitteistot kahteen junanvaunujen tyhjennyslinjaan. Metso toimittaa kolme asennoitinta, kaksi junavaunujen kippauslaitetta sekä molempiin uudet suppilot, syöttimet ja portit. Sopimus sisältää myös kaikkien laitteiden suunnittelun, asennuksen ja käynnistämisen.

"Tämä on erityinen projekti meille siksi, että kyseessä on ensimmäinen toimittamamme järjestelmä, jossa on asennoittimet kippauslaitteen molemmissa päissä. Tällä tavoin järjestelmä pystyy automaattisesti käsittelemään myös sellaisia junia, joissa veturi on junan keskellä. Kumpikin linja pystyy käsittelemään 64 vaunua tunnissa", kertoo Metson tuotetukipäällikkö Tim Sexton.

Toimitus valmistuu vuoden 2012 aikana. Tilaus kirjataan Metson Kaivos- ja maarakennusteknologian vuoden 2011 kolmannen vuosineljänneksen saatuihin tilauksiin.

Westshore Terminals on Kanadan johtava hiilen viejä. Uuden projektin ansiosta sen terminaalin vuotuisen kapasiteetin odotetaan nousevan 33 miljoonaan tonniin.

Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka erikoisosaamista ovat kestävät teknologia- ja palveluratkaisut kaivos-, maarakennus-, voimantuotanto-, automaatio-, kierrätys- sekä massa- ja paperiteollisuudelle. Metso työllistää noin 29 000 osaajaa yli 50 maassa. www.metso.com

Lisätietoja antavat englanniksi:

Richard Schmitz, johtaja, massatavarankäsittely, Metso, puh. +1 412 269 5227

Tim Sexton, tuotetukipäällikkö, massatavarankäsittely, Metso, puh. +1 412 269 5140 

Metso Twitterissä