Lehdistötiedote lokakuuta 20, 2011 09.00.00 ap. CET

Metso toimittaa liukosellulinjan Sappin Ngodwanan tehtaalle Etelä-Afrikkaan

Metso Oyj:n lehdistötiedote 20.10.2011 klo 09:00 paikallista aikaa

Metso toimittaa uuden kuitulinjan liukosellun valmistukseen Sappin Ngodwanan tehtaalle Etelä-Afrikkaan. Laitteisto otetaan käyttöön vuoden 2013 ensimmäisen puoliskon aikana. Tilauksen arvoa ei julkisteta.

Metson toimitus sisältää uuden kuitulinjan päälaitteiden suunnittelun ja toimituksen keittämöstä valkaisuun. Eräkeittämö suunnitellaan esihydrolyysiprosessin mukaan. Kaikissa massanpesuvaiheissa käytetään TwinRoll-pesupuristimia.

Toimitettava laitteisto yhdistettynä Metson tämäntyyppiseen erikoisselluun liittyvään kokemukseen ja tietämykseen edesauttaa Sappin tehdasta valmistamaan korkealuokkaista liukosellua kasvaville markkinoille.

Uudella kuitulinjalla tuotetaan noin 215 000 tonnia ilmakuivattua lehtipuupohjaista liukosellua vuodessa. Uuden keittämön ja kuitulinjan lisäksi Metson toimitukseen kuuluu puunkäsittelyn, haihduttamon ja kaustisointilinjan uudistamiseen tarkoitettuja laitteita sekä uusi tuhkanuuttojärjestelmä.

Pääosa tilauksesta sisältyy Paperi- ja kuituteknologian vuoden 2011 kolmannen vuosineljänneksen saatuihin tilauksiin ja haihduttamo-  ja tuhkanuuttolaitteiston toimitus Energia- ja ympäristöteknologian vuoden 2011 kolmannen vuosineljänneksen saatuihin tilauksiin.

Sappi on maailman suurin liukosellun valmistaja, jonka Saiccorin tehtaan valmistama vuosituotanto on noin 815 000 ilmakuivattua tonnia. Etelä-Afrikan Mpumalangan provinssissa sijaitseva Ngodwanan tehdas siirtyy markkinasellun valmistuksesta kokonaan liukosellun valmistukseen.

Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka erikoisosaamista ovat kestävät teknologia- ja palveluratkaisut kaivos-, maarakennus-, voimantuotanto-, automaatio-, kierrätys- sekä massa- ja paperiteollisuudelle. Metso työllistää noin 29 000 osaajaa yli 50 maassa. www.metso.com

Lisätietoja antavat:

Peter Rummel, aluejohtaja, Kuidut-liiketoimintalinja, Metso, puh. +46 70 653 3802

Bertil Lang, myyntipäällikkö, Voimantuotanto-liiketoimintalinja, Metso, puh. +27 31 502 9350 

Metso Twitterissä