Lehdistötiedote lokakuuta 31, 2011 10.00.00 ap. CET

Metso toimittaa pehmopaperilinjan CMPC Tissue -yhtiölle Chileen

Metso Oyj:n lehdistötiedote 31.10.2011 klo 10:00 paikallista aikaa


Metso toimittaa kokonaisen pehmopaperin tuotantolinjan CMPC Tissue S.A. -yhtiölle, jonka pääpaikka on Chilen Santiagossa. Tuotantolinja asennetaan yhtiön Talaganten tehtaalle Chilessä ja se otetaan käyttöön vuoden 2013 aikana.  Tilauksen arvoa ei julkisteta. Tämäntyyppisen pehmopaperilinjan arvo on 20-30 miljoonaa euroa riippuen toimituslaajuudesta ja tuotantokapasiteetista.

Metson linjatoimitukseen kuuluu pehmopaperikone massankäsittelylaitteineen. Pehmopaperikoneessa on perälaatikko, jenkkisylinteri, huuva, pölynhallintajärjestelmä ja rullain. Tuotantolinjan optimoinnissa kiinnitetään erityinen huomio energian säästämiseen ja lopputuotteen laatuun.

Toimitus käsittää myös laajan automaatiopaketin sisältäen kone-, prosessi-  ja sähkökäyttöjen ohjaukset  sekä laatusäädöt.

Tuotantolinjalla valmistetaan korkealuokkaisia kasvo-,  WC- ja pyyhepapereita. Uuden linjan raaka-aineena käytetään ensiökuitua ja siistattua massaa.

Pääosa tilauksesta sisältyy Paperi- ja kuituteknologian vuoden 2011 kolmannen vuosineljänneksen saatuihin tilauksiin ja automaatiotoimitus Energia- ja ympäristöteknologian vuoden 2011 kolmannen vuosineljänneksen saatuihin tilauksiin.

CMPC Tissue S.A. kuuluu suureen sellu- ja paperikonserni Empresas CMPC:hen. Yhtiö on latinalaisen Amerikan johtavia pehmopaperituotteiden toimittajia, ja sillä on teollista toimintaa kahdeksassa latinalaisen Amerikan maassa.

Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka erikoisosaamista ovat kestävät teknologia- ja palveluratkaisut kaivos-, maarakennus-, voimantuotanto-, automaatio-, kierrätys- sekä massa- ja paperiteollisuudelle. Metso työllistää noin 29 000 osaajaa yli 50 maassa. www.metso.com

Lisätietoja antavat:

Jan Erikson, myyntijohtaja, Paperit-liiketoimintalinja, Metso, puh. +46 70 517 14 90

Johan Björn, myyntipäällikkö, Paperit-liiketoimintalinja, Metso, puh. +46 703 17 12 16

Metso Twitterissä