Lehdistötiedote marraskuuta 3, 2011 11.00.00 ap. CET

Metso toimittaa voimakattilan Arkangelin sellu- ja paperitehtaalle Novodinskissa Venäjällä

Metso Oyj:n lehdistötiedote 03.11.2011 klo 11:00 paikallista aikaa

Uusi kattila nostaa tehtaan energiaomavaraisuutta huomattavasti  

Metso ja Arkangelin sellu- ja paperitehdas ovat sopineet kerrosleijuteknologiaa (BFB) hyödyntävän biomassakattilalaitoksen toimituksesta. Yhden vanhoista voimakattiloista korvaava uusi kattila nostaa tehtaan energiaomavaraisuutta ja pienentää sähkökuluja.

Kuorta ja lietettä polttoaineena käyttävän kattilan teho on 60 MWth. Korvaamalla vanhoja hiilikattiloitaan biomassakattilalla Arkangelin tehdas kasvattaa omaa sähkön- ja höyryntuotantoaan. Tehdas odottaa 216 miljoonan ruplan pienennystä vuosittaisiin sähkökuluihin ja siten lyhyttä takaisinmaksuaikaa investoinnille.

"Olemme innoissamme tästä projektista, jossa autamme asiakasta hyödyntämään tehtaan sivutuotteita energiantuotannossa tehokkaalla ja kestävällä tavalla", toteaa myynti- ja markkinointijohtaja Kari Remes Metsolta.  

Uusi biomassakattila otetaan käyttöön vuoden 2014 ensimmäisellä neljänneksellä. Tilauksen arvoa ei julkisteta. Tilaus sisältyy Energia- ja ympäristöteknologian vuoden 2011 neljännen vuosineljänneksen saatuihin tilauksiin.

Arkangelin sellu- ja paperitehdas vietti 70-vuotisjuhlaansa vuonna 2010 ja on Venäjän ja Euroopan johtavia kemiallisen metsäteollisuuden yrityksiä. Yritys on erikoistunut kartongin valmistukseen ja markkinoi sellua, kuitulevyä, paperia ja toimistopaperituotteita. Tehtaan liikevaihto vuonna 2010 oli noin 16 miljardia ruplaa eli noin 320 miljoonaa euroa.  

Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka erikoisosaamista ovat kestävät teknologia- ja palveluratkaisut kaivos-, maarakennus-, voimantuotanto-, automaatio-, kierrätys- sekä massa- ja paperiteollisuudelle. Metso työllistää noin 29 000 osaajaa yli 50 maassa. www.metso.com

Lisätietoja antaa:

Kari Remes, myynti- ja markkinointijohtaja, Voimantuotanto-liiketoimintalinja, Metso puh. 040 709 2015 

Metso Twitterissä