Lehdistötiedote marraskuuta 1, 2011 08.45.00 ap. CET

Metsolle laaja venttiilien huoltosopimus Arcelor Mittalilta Brasiliasta

Metso Oyj:n lehdistötiedote 01.11.2011 klo 08:45 paikallista aikaa

Metso ja brasilialainen Arcelor Mittal Tubarão ovat allekirjoittaneet palvelusopimuksen, joka kattaa noin 2 000 venttiilin varaosa- ja kunnossapitopalvelut. Sopimukseen kuuluu myös Metson kehittämiä älysovelluksia venttiilien ennakoivaan huoltoon sekä kunnossapidon suunnitteluun. Sopimus laajentaa olemassaolevaa sopimusta ja on Metson suurin venttiileihin liittyvä sopimus Etelä-Amerikassa.

Arcelor Mittal Tubarão on maailman johtavia puolivalmiiden terästuotteiden valmistajia 12 prosentin osuudellaan maailman levymarkkinoista. Se on myös yksi Brasilian suurimmista yrityksistä.

Metson kehittämien älysovellusten avulla venttiilien toimintaa terästehtaalla voidaan valvoa ja analysoida  prosessin ollessa käynnissä. Perinteisillä menetelmillä venttiilien kunto voidaan tarkastaa vain seisokkien aikana.

"Jatkuva, ajantasainen tieto venttiilien kunnosta estää odottamattomat seisokit, jotka voivat pysäyttää prosessin ja tulla erittäin kalliiksi. Asiakas pystyy suunnittelemaan huoltoaikataulut etukäteen ja huoltotoimet voidaan keskittää venttiileihin, jotka niitä eniten tarvitsevat'', kertoo palvelupäällikkö Tercelino Leite Metson Automaatio-liiketoimintalinjasta.

Metson strategiana on tarjota osaamista ja palveluita lähellä asiakkaitaan, joten se on jatkuvasta kasvattanut maailmanlaajuista palveluverkostoaan. Venttiilien huoltoon keskittyviä palvelukeskuksia on 31 ympäri maailmaa. Panostaminen huoltopalveluihin on tuottanut isoja huoltosopimuksia suurilta kansainvälisiltä yrityksiltä kuten Arcelor Mittalilta ja Petrobrasilta.

Arcelor Mittal on maailman johtavia teräs- ja kaivosyhtiöitä, ja sillä on toimintaa yli 60 maassa. Vuonna 2010 yrityksen liikevaihto oli 78 miljardia Yhdysvaltain dollaria, ja se tuotti raakaterästä 90,6 miljoonaa tonnia, mikä edustaa noin 8 prosenttia maailman terästuotannosta.

Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka erikoisosaamista ovat kestävät teknologia- ja palveluratkaisut kaivos-, maarakennus-, voimantuotanto-, automaatio-, kierrätys- sekä massa- ja paperiteollisuudelle. Metso työllistää noin 29 000 osaajaa yli 50 maassa. www.metso.com

Lisätietoja antaa:

Markku Simula, johtaja, Flow Control, Automaatio-liiketoiminta, Metso, puh. +358 40 579 8128

Tercelino Leite, palvelupäällikkö, Automaatio-liiketoimintalinja, Metso, puh. +55 27 9946 6064

Metso Twitterissä