Lehdistötiedote joulukuuta 28, 2011 02.15.00 ip. CET

Metso Paper Oy myi Valkeakosken-konepajansa MSP Engineering Oy:lle ja Hanlog Oy:lle

Metso Oyj:n lehdistötiedote 28.12.2011 klo 14:15 paikallista aikaa

Metso Paper Oy on myynyt Valkeakoskella sijaitsevan konepajansa ja siihen liittyvän laite- ja sihtilieriövalmistuksen MSP Engineering Oy:lle ja Hanlog Oy:lle. Liikkeenluovutuksena toteutettavan kaupan hintaa ei julkisteta. Kaupalla ei ole olennaista vaikutusta Metson tulokseen.

Myytäviin toimintoihin liittyvä henkilöstö, yhteensä 76 henkilöä, siirtyy uuden yrityksen palvelukseen vanhoina työntekijöinä. Metson koko Valkeakosken-yksikön palveluksessa on yhteensä yli 300 henkilöä.

Kauppa sisältää konepaja- ja huoltohallikiinteistöt, laitevalmistukseen liittyvät koneet ja laitteet, niihin liittyvät konttoritilat sekä myytäviin toimintoihin liittyvät maa-alueet. Ostajayhtiö jatkaa Metson laitevalmistuksen sopimusvalmistajana.

Myynti on osa Metson Massa, paperi ja voimantuotanto -segmentin tuotantorakenteen kehittämistyötä, jonka avulla se parantaa asiakaspalveluaan kiristyvässä kansainvälisessä kilpailutilanteessa.

Metso on kansainvälinen teknologiakonserni, jonka erikoisosaamista ovat kestävät teknologia- ja palveluratkaisut kaivos-, maarakennus-, voimantuotanto-, automaatio-, kierrätys- sekä massa- ja paperiteollisuudelle. Metso työllistää noin 29 000 osaajaa yli 50 maassa. www.metso.com

Lisätietoja:

Jouko Kolehmainen, johtaja, Metso Paper Oy Valkeakoski, puh. 040 838 8938

Olli Hyvärinen, johtaja, Hankinta-, tuotanto- ja logistiikkatoiminnot, Metso Paper Oy, puh. 040 547 1988

Metso Twitterissä